Jelena i Dejan Tomašević: Dan koji se pamti

Jelena i Dejan Tomašević: Dan koji se pamti

Autor: | 25/10/2017

0

Velikom žurkom za porodicu i prijatelje supružnici Jelena i Dejan Tomašević proslavili su punoletstvo starije ćerke Manje. Zabavu u čast slavljenice organizovali su u jednom beogradskom lokalu na obali Save i upriličili veče za pamćenje. Iako je zvezda proslave prethodno odlučila da ulazak u svet odraslih obeleži noćnim provodom u društvu prijatelja, na majkino insistiranje prvovremene želje pretvorile su se u veliki događaj. Porodica Tomašević ujedinila se u želji da Manji prirede veče za pamćenje, u čemu su imali sjajnu podršku zvanica, koje su se sa njima veselile do kasnih časova. I dok se mnogi nedeljama, pa i mesecima pripremaju za obeležavanje punoletstva, u njihovom slučaju sve je bilo mnogo jednostavnije.

- Pripreme su trajale svega nekoliko dana. Manja zapravo nije želela da pravi nikakvu proslavu, međutim, na moje insistiranje priredili smo veće slavlje. Ipak se jednom u životu puni osamnaest godina, to je poseban trenutak u životu svakog čoveka. Dejan i ja želeli smo da tim povodom okupimo svoje prijatelje, da se malo i mi provedemo. Moraju i roditelji da proslave punoletstvo deteta, to je za nas veliki dan - kaže za “Hello!” gospođa Tomašević, koja se uz supruga, sa Manjinom braćom Marinkom i Matijom, kao i sestrom Miom perfektno snašla u ulozi domaćina.

Udeo u pravljenju fantastične atmosfere imale su i poznate zvanice, među kojima su se, između ostalih, našli i Dragica Radosavljević Cakana i Sergej Ćetković, zahvaljujući kojima je događaj dobio posebno radostan ton. Mikrofona se latila i fudbalska legenda Dušan Savić, a izuzetnu muzikalnost pokazala je i sama slavljenica.

- Kada se Manja latila mikrofona, za mene je to bio znak da se opustila i da uživa, što za nju nije tipično ponašanje. Takva je samo u svom domu, među najbližima. Ona, inače, divno peva, naročito izvorne i pesme sa Kosova, a od detinjstva sa Cakanom deli mikrofon na zajedničkim slavljima. To je tradicija koja se nastavila do danas i uživamo da ih slušamo. Sve je to doprinelo stvaranju predivne energije koja se osećala tokom večeri i mnogo sam srećna što su se naši gosti, naši prijatelji, toliko opustili, veselili i uživali.

Supruga košarkaškog asa ponosna je na njihovu osamnaestogodišnjakinju, koja je ostvarila želju i upisala studije psihologije. Osim toga, u njoj je pre nekoliko godina proradio očev gen kada se opredelila za treniranje košarke, čemu je potpuno predana.

- U odnosu na generaciju, Manja je jako skromno dete. Nema prevelike zahteve, odmerena je i nigde joj se ne žuri, za razliku od mene koja sam u njenim godinama stalno želela nešto više od života. Zna šta hoće i ne zadržava se na onome što je ne interesuje. Njen pubertet nismo osetili, za razliku od mlađe dece, zbog kojih bih rekla da smo svi u kući u pubertetu. Šalu na stranu, Manja sve to lako podnosi, nije hirovita i nama kao roditeljima time mnogo olakšava. Ne brine nas, nema nerealne zahteve, strpljiva je, odmerena i živi u sadašnjem trenutku. Izuzetno smo ponosni na nju, i ja i njen otac. Mada on to nikada ne bi priznao, Manja je Dejanova mezimica, vrlo su sličnih karaktera i to čini tu neku njihovu specifičnu sponu.

Iako je sve svoje želje usmerila na sport i školovanje, roditelji su se potrudili da vrednim rođendanskim poklonom ćerku nagrade za trud i posvećenost.

- Sve vreme podredila je košarci i učenju. Izlaske i društeni život zapostavila je kako bi se koncentrisala na ostvarenje ciljeva, i u tom smislu ova godina bila joj je posebno naporna. Zbog toga smo odlučili da joj poklonimo nešto što će joj pomoći na putu ka ostvarenju želja i kupili joj automobil. Dobila je mali, crveni „mini-moris“ sa zlatnom mašnom, kako i dolikuje poklonu sa ovakvim povodom. Nije očekivala da će dobiti tako nešto, bila je jako iznenađena, ali nas dvoje smatramo da je to svojim trudom i zalaganjem zaslužila.

Od oca, košarkaškog stručnjaka i generalnog sekretara „Košarkaškog saveza Srbije“, Manja upija lekcije o sporti, ali i životu. U njihovom domu razgovor je dragoceni saveznik u građenju skladne porodične atmosfere i čvrste veze njenih članova. U prilog tome govori i Jelenin poslovni projekat, detoks centar “Renovato”, u čijem radu učestvuju svi zajedno.

- Mi generalno uživamo kada smo na okupu, volimo da zajedno provodimo vreme, da razgovaramo, šalimo se i pomažemo jedni drugima. Deci se dopada da borave u mojoj kancelariji i pomažu mi u ispunjavanju obaveza. Suprug i ja se trudimo da im ukažemo na prave vrednosti, insistirajući da pre svega budu ispravni i dobri ljudi. Iako je fokusiran na košarku i obaveze u Savezu, Dejan je predivan otac i suprug. Ozbiljan je, posvećen roditelj i stalno je u kontaktu sa decom. U svakom trenutku možemo da se oslonimo na njega, uvek je tu za svoju porodicu i to nam daje sigurnost - zaključuje ponosna supruga i maj

Deana Đukić Miodrag Todorović za Video Studio