Tri domaća preparata koja skidaju celulit sa butina i zadnjice

Maska sa spirulinom, mirisni jastučići i masaža, idealni su u borbi protiv celulita, a evo i kako da ih napravite.

1. Maska za telo sa spirulinom i bademovim uljem

Ova maska ukloniće toksine nakupljene ispod kože, zagladiće površinu i smaniće efekt “narandžine kore”. Prirodni sastojci bademovog ulja pomoći će koži da bude nežnija, mekša i elastičnija.

Sastojci:

2 kašičice spiruline u prahu
100 ml bademovog ulja
Pomešajte sastojke u glatku smesu. Utrljavajte je pet minuta na problematična područja, a zatim ostavite još 20 minuta da deluje. Isperite toplom vodom. Ovaj tretman možete ponoviti 1-2 puta nedeljno.

2. Mirisni jastučići za superbrzo skidanje celulita

Snažni prirodni sastojci ove mešavine biljaka i ulja osiguraće vam brzu detoksikaciju i pomoći da uklonite veliki deo celulita u samo 3 sedmice.

Sastojci:

1 kašičice cvetova lavande
1 kašičice ružmarina
1 kašičice cimeta
4 dl bademovog ulja
sterilna gaza ili pamučna tkanina

Na sterilnu gazu ili čistu pamučnu tkaninu stavite lavandu, ružmarin i cimet i ih zatvorite u jastučić. Bademovo ulje zagrejte na pari i s njime natopite jastučiće. Ostavite 5 minuta da upiju ulje. Potom ih nežno procedite. Jastučićima masirajte problematično područje, kombinujući snažne i nežne pokrete, tokom 5 minuta. Nakon toga, ulje nego ga ostavite na koži. Koristite ovaj tretman 3 puta sedmično.

3. Snažna masaža s hranjivim uljima

Kvalitetna ulja u ovoj kombinaciji prirodnih sastojaka protiv celulita osiguraće vašoj koži sjaj, zategnutost i elimininiraće vidljivost “jastučića” na površini kože.

Dubinski će nahraniti vašu kožu, zaštititi od oštećenja i nepravilnosti, potaknuti cirkulaciju i ublažiti crvenilo, osećaj iritacije i bola na područjima zahvaćenima celulitom.

Sastojci:

30 ml hladno ceđenog ulja semenki grožđa
3 kapi eteričnog ulja grejpa
3 kapi eteričnog ulja ružmarina
2 kapi eteričnog ulja limuna
5 kapi eteričnog ulja lavande
Pomešajte ulje semenki grožđa s eteričnim uljima kako biste dobili jednolično ulje za masažu. Blago navlažite kožu i masirajte zahvaćeno područje 20 minuta, snažnim kružnim pokretima, od gležnja naviše, u kombinaciji s drugim metodama masaže. Možete koristiti i jače pokrete, “štipanje”, pritisak na koži, budući da je reč o vrlo intenzivnom tretmanu. Ovu metodu koristite 1-2 puta sedmično.

lisa.rsGuliver/Thinkstock

Više o temama: