Torta s jogurtom i malinama

torta

Sastojci
– 3 jaja
– 3 kašikice šećera
– 3 kašikice brašna
– 2 pakovanja krem jogurta
– 500 ml praha za šlag
– 2 vrećice želatina u prahu
– 8 kašikica vode
– 4 kašikice šećera
– 1 vrećica crvenog preliva za torte
– 250 g malina

Priprema
– Penasto umutite šlag od belanaca i šećera.
– Dodajte jedno i po žumance i lagano mešajte zatim umešajte brašno.
– Okrugli kalup obložite pek papirom i izlijte smesu.
– Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru ohladite.
– Nakvasite želatin vodom i ostavite da stoji.
– Napravite šlag.
–  U šlag dodajte jogurt i šećer, lagano mešajte.
–  Želatin otopite na laganoj vatri i dodajte ga u smesu šlaga, jogurta i šećera stalno mešajući.
– Skuvajte preliv prema uoutstvu s kesice.
– Na ohlađenu podlogu naslažite maline i prelijte ih prelivom.
– Preko malina sipajte smesu od šlaga, jogurta i šećera, poravnajte i stavite hladiti.

Posluživanje
Poslužite dobro rashlađenu!

Coolinarka.comGuliver / Thinkstock

Više o temama: