Tehnike koje će vam pomoći: Tri stvari koje vredi preispitati na početku nove godine

Baš kao i kod bilo kojeg organizovanog ormara, važno je izdvojiti ono što više ne nosimo ili ne trebamo te pronaći ono što nam odgovara, kako bismo napravili mesta za novu „garderobu“ koju stvaramo. Kad se metafora ormara preslika na život, to znači da moramo da uklonimo sve one toksine i energetske vampire kako bismo stvorili čist prostor za dodavanje novih strasti i svrhe.

Sara Kuirikoni, sertifikovana instruktorka joge i preduzetnica koja je preživela rak, u svojoj knjizi Living Cancer-Free: A Warrior’s Fall and Rise Through Food, Addiction, and Cancer, inspiše nas da povratimo kontrolu nad svojim životima i deli tri stvari koje treba pustiti u novoj godini.

Detoksikujte odnose

Kažu da smo najsličniji s pet osoba s kojima smo najčešće okruženi. U najboljem slučaju, tih nam je petoro ljudi vrlo važno pa nas inspirišu da budemo najbolja moguća verzija sebe. Ali, šta ako to nije slučaj?

Neke osobe ne možemo tako lako isključiti iz našeg života, ali možemo da ograničimo vreme koje provodimo s onima koji nas iscrpljuju i maksimalno povećamo vreme provedeno s onima koji nas inspirišju i podržavaju naša uverenja, snove i razmišljanja.

Razmislite o svojim vezama i pet osoba s kojima ste trenutno najviše okruženi. Razmotrite njihove karakteristike, osobine ličnosti, manire, trenutnu ulogu u vašem životu i buduće težnje. Slažu li se s vašima? Budite iskreni. Sada razmislite o pet osoba u vašoj zajednici koje vas inspiriršu, podržavaju i / ili vas mentorišu da budete bolji. Pozovite jednu od tih osoba na kafu ili ručak, razgovarajte o svojim ciljevima i namerama. Neka to bude tačka slušanja i učenja od druge osobe – ako se okružite onima koji imaju sličan način razmišljanja i življenja, biće vam lakše da krenete napred u smeru kojim priželjkujete.

hellomagazin.rsNaturalaGuliver/Getty/Thinkstock

Više o temama: