Tajna savršenog tena Džej Lo

dzenifer lopez splash

Pevačica Dženifer Lopez je 24. jula napunila 47 godina, ali to niko ne bi rekao po njenom licu.

Pop diva, koja osim što ima savršeno zategnuto telo, može se pohvaliti i besprekornim tenom i licem bez praktično i jedne bore.

U čemu je njena tajna?

I dok su brojni zlobnici tvrdili da za tako lepo i mladoliko lice može da zahvali estetskim intervencijama, Džej Lo je za britanski časopis “InStyle” otkrila svoju magičnu formulu.

Nisu u pitanju operacije, niti skupoceni tretmani zlatom i kupanje u kavijaru.
dženifer lopez splash
Ono što ova lepotica praktikuje jeste vrlo jednostavno, svakome dostupno – Džej Lo jednostavno ne pije alkohol!

U intervjuu za ovaj poznati časopis, po diva je izjavila da smatra da alkohol uništava kožu i zato ga izbegava u širokom luku.

Naravno, kada je neka proslava u pitanju i kada nije kulturno da se nazdravi vodom – popijem gutljaj, dva. I to je sve – kategorična je pevačica.

Osim toga, Dženifer je otkrila i da retko boravi na suncu, ako i da uvek nanosi dosta kreme sa zaštitnim faktorom.
dzenifer-lopez-splash-4
Ovu njenu teoriju je potvrdila i specijalista u oblasti dermatologije, Džil S. Vejbel.

Ona navodi da je konzumiranje alkohola jedan od najčešćih uzročnika uplanih procesa na koži. Kad unosimo alkohol, šire se krvi sudovi i naša koža postaje veoma osetljiva.
dzenifer_lopez_insta
Osim toga, kada se konzumira duže vreme i u većim količinama, alkohol dovodi i do dehidratacije. A za zdravu, svežu i kožu bez bora – hidratacija je imeperativ.

Hidratacija je ključ kada je reč o održavanju zdrave kože – istakla je Vejbelova i dodala da dehidrirana koža bore čini vidljivijim.

Ipak, nemaju sva alkoholna pića isti efekat na našu kožu. U grupu onih koji joj drastično škode spadaju pića sa dosta šećera, poput margarita, jer previše šećera uzrokuje brže starenje kože.

hellomagazin.rsGloria.rsGuliver/Splash, Instagram

Više o temama: