Sa sestrama Bekvalac u kuhinji: Napravite praline po Natašinom receptu

 

U susret prvim danima proleća koji bude i ukuse i mirise, najveće domaće zvezde okupile su se na specijalnoj radionici pod nazivom #MintBerryFever kako bi isprobale svoje kulinarsko umeće.

Nataša i Kristina Bekvalac, Ivan Ivanović, Boško Jakovljević, Slaven Došlo i drugi odlično su se zabavili prilikom pravljenja jedinstvenih čokoladnih pralina sa Mint i Berry ukusima, koje će sasvim sigurno postati pravi hit ovog proleća.

Ne mogu da kažem za sebe da sam savršena domaćica, to ostavljam drugima da procene, ali uvek sam spremna da učim i probam nešto novo. Obožavam slatkiše, a praline su moj omiljeni izbor. Rado ih pravim za moje najdraže jer svaki put ispadnu odlično i dobijem mnogo pohvala izjavila je Nataša Bekvalac koja je nedavno podelila sa pratiocima na Instagramu da je napokon prestala da puši cigarete i počela da konzumira uređaj za zagrevanje duvana glo, kao alternativu bez dima, pepela i neprijatnih mirisa.

RECEPT NATAŠE BEKVALAC ZA #MINTBERRY PRALINE:

Sastojci:

  • 200g džema od bobičastog voća
  • 300g crne čokolade
  • 300g mlečne, slatke pavlake
  • 10g Marco Polo čaja
  • Listići nane za dekoraciju

Istopiti lagano čokoladu na pari. Mlečnu, slatku pavlaku prokuvati i dodati joj Marco Polo čaj. Nakon 10 minuta procediti pavlaku i pomešati je sa istopljenom čokoladom. Blenderom dodatno sjediniti sve sastojke.

Crnu čokoladu izliti u kalupe za praline. U čokoladne opne sipati džem od bobičastog voća, a zatim preliti sa čokoladnim punjenjem koje ste prethodno pripremili. Zatvoriti praline crnom istopljenom čokoladom. Prilikom serviranja praline dodatno ukrasiti listićima nane.

 „Uživala sam u radionici i bilo je beskrajno zabavno što se na jednom mestu u veoma zabavnoj atmosferi okupio veliki broj sjajnih ljudi koji su uživali u pravljenju ovih predivnih slatkiša – dodala je Kristina Bekvalac.

Pogledajte galeriju slika i vidite kako su se naši selebritiji proveli na ovoj sjajnoj radionici i koliko su zapravo talentovani u kuhinji.

hellomagazin.rsDarko Radulović

Više o temama: