Pustite sunce u sobu: Žuta boja u vašem domu

zuta-2-thinkstock

Jedna od najvedrijih boja je žuta, srećna boja, koju treba iskoristiti u domu. Da li ćete obojiti jedan od zidova u žuto, ili kroz detalje, je manje bitno. Pustite sunčanu žutu u vaš dom!

Uobičajeno je mišljenje da je žuta boja najpozitivnija od svih, stoga, zašto je ne bismo gledali dok smo kod kuće, na terasi ili možda čak i na ulaznim vratima.

zuta-3-thinkstock

Ulazna vrata možete veoma lako i sami ofarbati, potreban vam je dobar alat i kvalitetna boja za drvo. Zamislite prelepa žuta ulazna vrata – izmamiće vam osmeh svaki dan kada dođete kući.

Boja sunca i energije koja budi kreativnost i pozitivnost, pozitivno utiče na nervni sistem, pospešuje memoriju i komunikaciju… Kada se koristi umereno i osmišljeno žuta boja je savršena za rad.

U zavisnosti od nijanse žute koju ste izabrali, neke nijanse će doneti sunce u vaš dom, neke ce ga umiriti… toliko je žutih nijansi da smo sigurni da ćete izabrati neku koja vam se dopada…

zuta-thinkstock

Žuta boja reflektuje svetlost, te vam ujutro može izgledati drugačije na zidu nego uveče, takođe u zavisnosti od prozora i osvetljenja može promeniti svoj ton i reflektovati kao zelenkasta, u koliko imate, na primer, puno biljaka u sobi ili vam je pred prozorom veliko drvo…

Nije lako izabrati pravu žutu nijansu, ali ako uspete, sunce će uvek sijati u vašem domu, a to bismo svi želeli… nemoguće je gledati u žutu boju i ne biti srećan!

uredjenjestana.comGuliver/Thinkstock

Više o temama: