Posvetite se svojim jutrima

U trenutku kad ustanemo iz kreveta, naše telo ima najviše energije. Odmorno je i spremno za novi dan. Da bi ta snaga i entuzijazam što duže trajali tokom čitavog dana, jutro treba da provedemo što kvalitetnije.

Kao i svaki početak, tako i jutro kao temelj našeg dana ima izuzetno važnu ulogu za nas. U tom periodu, neophodno je da svoj organizam i svoj um dobro pripremimo za različite obaveze koje nas očekuju. Jer drugu prilku da otpočnemo isti dan nećemo dobiti.

Jutarnje rutine, iako ponekad deluju opterećujuće, odlična su ideja da dan započnemo na pravi način. Međutim, te rutine ne treba da budu „bilo kakve”, već da obiluju kvalitetnim aktivnostima koje možemo da obavimo bez pritiska, sa zadovoljstvom. Vreme koje se izdvoji za ono što može da nam popravi dan nije izgubljeno, već pametno uloženo vreme.

Za početak, preispitajte se šta je to što vam ujutru najviše prija. Probajte da, na primer, kada se probudite, provedete par minuta u krevetu, osluškujući tišinu i prijatne jutarnje zvuke. Zatim otvorite prozor, udahnite svež vazduh kako biste probudili sve ćelije. Pronađite nekoliko minuta za lagane vežbe i istezanje, ili ako ste u formi, istrčite nekoliko kilometara u obližnjem parku i odradite ceo trening. Istraživanja pokazuju da su jutarnji treninzi mnogo efikasniji.

Možda niste ljubitelj jutarnjeg vežbanja, već više uživate u nekim drugim laganijim aktivnostima: čitanju vesti, pripremanju obroka, slušanju muzike… pre nego jutro postane pretrpano obavezama, odvojite par minuta samo za sebe i uživajte.

Kako biste upotpunili svoje jutro, nemojte zaboraviti na voće kao njegov izuzetno važan deo. Ono je tu da vam pruži maksimalnu energiju i da vas pokrene, a ujedno i oraspoloži svojim ukusom. Unos voća će posebno prijati vašem organizmu uz ostale aktivnosti kojima započinjete dan, što će zaokružiti vašu idealnu jutarnju rutinu.

Kako da vaša jutra postala još bolja, savet je da svaki dan započnete omiljenim ritualom. Dan pred vama već mnogo bolje izgleda, zar ne?

hellomagazin.rsNext/Promo

Više o temama: