Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić u Jugoslovenskoj kinoteci

Knjiga žalosti povodom smrti jedne od najvećih srpskih glumica Milene Dravić otvorena je juče u 18 časova u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Zainteresovani će moći da se upišu u knjigu žalosti svakog dana od 8 do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa nakon čega će knjiga žalosti postati sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

U prostorijama Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1 biti vanredno prikazana tri ostvarenja u kojima je Milena Dravić ostvarila zapažene uloge.

Danas u 18 časova gledaoci moći da pogledaju “Prekobrojnu” Branka Bauera iz 1962. godine a u 20.30 časova i “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića iz 1980. godine u kom je Milena Dravić ostvarila ulogu za koju je nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.

https://youtu.be/q-tPc0I1Pnw

 

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, besplatne su.

 

Navodi se i da će od 1. do 5. novembra u Kinoteci biti održana velika retrospektiva filmova u kojima je Milena Dravić ostvarila nezaboravne uloge, medju kojima su ostvarenja “Vrata ostaju otvorena”, “Čovek nije tica”, “Hasanaginica”, “Devojka”, “Rondo”, “Nije lako sa muškarcima”, “Sutjeska”.

hellomagazin.rsAgencijeHello/Arhiva

Više o temama: