Nina Janković otkriva tajnu svoje lepote

Mlada umetnica Nina Janković od velikog uspeha filma „Montevideo, Bog te video“ važi za jednu od najtraženijih i najlepših glumica mlađe generacije. Iako sa velikim uspehom niže uloge u gledanim serijama, a vrlo je tražena i u svetu mode, pa je zaštitno lice mnogih modnih reklamnih kampanja, lepa Šapčanka je ostala na zemlji. Uspeh je nije poneo niti promenio, i gotovo sa detinjom jednostavnošću govori o sebi i onome što radi. Diplomirala je pre nekoliko meseci i upisala je master studije na Fakultetu dramskih umetnosti koje traju godinu dana. Glumica prodornog pogleda je u centru pažnje medija jer će uskoro na televiziji biti aktuelna serija „Montevideo“, a Nina s neskrivenom radošću govori o novogodišnjem putovanju na kojem je bila sa svojim momkom Matejom.
– Sa dečkom i društvom provela sam praznik u Budimpešti gde smo se odlično proveli. Bilo nam je mnogo lepo, uživali smo u dobrom provodu koji prestonica Mađarske nudi.
Da li se vaša nega kože lica razlikuje u zimskog perioda u odnosu na uobičajenu?
– Trudim se da više pažnje obratim negi ruku, jer su izložene hladnoći i vetru. Više ih mažem, a i na lice stavljam zaštitnu kremu koja je bogatije teksture u odnosu na letnju.
Posećujete li dermatologa ili kozmetičara?
– Imala sam probleme sa kožom lica kada sam upisala fakultet. U tom periodu od svega bi mi buknula koža. Išla sam tada kod kozmetičara, ali mi to uopšte nije prijalo, zbog čega izbegavam posete kozmetičaru, već isključivo idem kod dermatologa koji mi je rešio probleme koje sam imala.
Da li neke nezdrave životne navike utiču na blistavost vašeg tena?
– Samo na pojavu podočnjaka. Kada ostanem u noćnom provodu do kasno, obavezno mi potamne podočnjaci. Tada imam problem da ih sakrijem, pa šminkeri na snimanju moraju dosta da se potrude da ih prekriju puderom i korektorom.
Budući da često imate tešku šminku, šminkate li se privatno?
– Slabo se šminkam, jedino stavljam puder tokom zime da bih zaštitila lice  od mraza i eventualno maskaru.
Da li ste dobili neki koristan savet od majke u vezi s negom?
– Kada mi izađe bubuljica, mama me posavetuje da bi trebalo da rešim taj problem parenjem kože. Za razliku od mojih roditelja koji imaju savršenu kožu, moja je veoma osetljiva. Na fakultetu sam imala probleme s licem, koje je veoma osetljivo,  najviše zbog nerviranja, ali i prljavštine, jer smo vežbe radili na podu.
Kada se šminkate, šta volite da istaknete na licu?
– Nikada ne ističem i oči i usne, samo jedno od ta dva. To je moje pravilo.
U poslednje vreme dobijate sve više epiteta od ljudi iz sveta mode, biraju vas za zaštitno lice mnogih kampanja. Prija li vam to?
Veoma mi prija. Da nisam upisala glumu, bila bih modni kreator.
Da li unosite suplemente u organizam?
– Pijem tablete magnezijuma i Cvitamina, to mi je preporučio moj dermatolog, ali ne vidim razliku što se tiče izgleda kože na licu. Po preporuci lekara trenutno koristim samo pantenol krem za negu lica, kao i termalnu vodu.
Posećujete li solarijum?
– Ranije sam odlazila na sunčanje, ali od kada snimam, uglavnom igram likove devojaka svetlije, aristokratske puti. Zabranjeno mi je bilo kakvo sunčanje i potamnjivanje kože. I u serijama „Jagodići“ i „Cvat lipe na Balkanu“ morala sam da budem bela, kao u filmu „Montevideo“.
Plašite li se pojave bora?
Ne plašim se, sve je to prirodno. Trebalo bi da odem na laserske tretmane da bih sanirala ožiljke koje imam od kozmetičara. Tamo ću se na licu mesta raspitati koji tretmani postoje protiv bora.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Dejan Milićević

Više o temama: