Med i beli luk: Antibakterijska bomba koja čini čuda za organizam

zdravlje_med_beli_luk_02_thinkstock.

Svi znamo da su med i beli luk zdravi, ali iznenadićete se šta može da učini njihova kombinacija!

Ovi poznati lekovi u narodnoj medicini svojim moćnim svojstvima leče mnoga obolenja, pa ih sa razlogom ljudi nazivaju prirodnim antibioticima.

Med i beli luk bi trebalo da postanu vaše svakodnevne namirnice, jer podižu imuni sistem iz mrtvih.

Iseckajte 2-3 čena belog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smesu da odstoji sve dok se ne sjedini.

Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog leka svako jutro 7 dana uzastopno i vaš organizam će doživeti neverovatnu promenu!

Podiže imunitet

Kombinacija meda i belog luka pojačava snagu vašeg imunog sistema, što je važno ako se borite protiv neke bolesti, ali i kada želite da sprečite zarazu.

Štiti srce

Ova mešavina čisti krvne sudove od masti i time sprečava srčani udar. Dokle god krv nesmetano cirkuliše vašim organizmom, srce kao organ je zaštićeno.

 zdravlje_med_beli_luk_thinkstock

Leči upalu grla

Med i beli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.

Pomaže kod dijareje

Uz pomoć ove smese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način uklonite svaku infekciju. Samim tim rešićete problem retke stolice.

 zdravlje_prehlada_thinkstock

Leči suvi kašalj

Med i beli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi, koja se taloži u dnu vašeg grla i tako izaziva suvi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.

Pomaže kod gljivičnih infekcija

Gljivice mogu da napadnu različite delove vašeg tela, ali ova mešavina je prava antibakterijska bomba, koja deluje i u ovom slučaju. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprečavate mogućnost bilo kakve infekcije.

zdravlje

Vrši detoksikaciju

Smesa meda i belog luka je prirodni detoks za vaš organizam. Koristeći ovaj lek, vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i beli luk oslobađaju vaše telo svih otrova koje ste prethodno uneli.

Treba napomenuti da je ovaj prirodni lek izuzetno dobar i zastabilizaciju holesterola u krvi, ali i za gubitak viška kilograma.

hellomagazin.rskucnilekar.comguliver/thinkstock

Više o temama: