Jasna Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Mlada i šarmantna voditeljka emisije Eksploziv na televiziji Prva kaže da joj trenutni posao predstavlja veliko zadovoljstvo. Iz inata prema ocu odlučila je da ne studira pravo već novinarstvo. Velika ljubav joj je bila medicina, od koje je odustala. Pre Eksploziva, četiri godine radila je kao novinar u informativnoj redakciji i kao voditelj Dnevnika na televiziji Košava. Atraktivna voditeljka ne robuje odevnim markama, nosi ono što joj se dopada i što joj lepo stoji i voli da se neguje. Njen posao podrazumeva scensku šminku, ali bez nje ne može ni u privatnom životu. U razgovoru za magazin Hello! plavokosa voditeljka kaže da lepotom smatra ono što ima, daje, ponekad čuva, ali ono što drugi ne vide. Nije od onih koji razgovaraju sa sobom pred ogledalom, zadovoljna je svojim izgledom i smatra da će biti najlepša kada postane majka.
Šta je najvažnije što ste naučili o lepoti?
– Lepota je ono što imate, dajete, ponekad čuvate, ali i ono što se ne vidi golim okom. Najvažnije je da vas nikada drugi ne uče, savetuju i eksperimentišu na vama. Trebalo bi da čovek sam otkrije šta je lepo, a šta manje lepo na njemu.
Da li je žena lepša kada je zaljubljena?
– Žena zrači posebnom energijom kada je zaljubljena. Nasmejana je i raspoložena jer voli, što se odražava i na spoljašnju lepotu.
Kada ste sebi bili najlepši?
– Ne znam tačno, ali znam da ću biti najzadovoljnija i najlepša kada budem imala svoju decu. Tada su sve žene posebno lepe.
Koliko vremena provodite pred ogledalom?
– Nisam od onih koji se dive sebi i razgovaraju sa sobom pred ogledalom. Zadržim se tek toliko da znam da je sve u redu.
Da li ste zadovoljni izgledom ili biste nešto promenili?
– Zadovoljna sam sobom. Jedino što bih promenila je moj metabolizam. Volela bih da mogu sve da jedem, a ne da se ustručavam. Ali, lepota boli i za nju je potrebno odricanje.
Imate li probleme sa celulitom?
– Celulit je nešto sa čim se sve žene bore, pa i ja. Nekada manje, nekada više, ali borba traje.
Da li vežbate, vodite li računa o zdravoj ishrani?
– Trudim se da vežbam i da se zdravo hranim mada mi se dogodi da ustanem u pola noći i jedem nešto što ne bi trebalo. Pristalica sam zdrave hrane, a ne hemije.
Volite li da se šminkate?
– Bez obzira na posao, šminkam se svakog dana. Volim to i uživam u tome. Šminka je za mene nešto posebno, nešto što bi svaka žena sebi trebalo da priušti, ali i nešto u čemu nikako ne sme da pretera. Malo je sasvim dovoljno za lep izgled.
Kakve senke volite?
– Volim prirodne nijanse, ne volim vrišteće boje.
Šta uvek nosite u neseseru?
– Nosim torbu u torbi. Izdvojiću samo nešto: sve potrebno od šminke, vlažne maramice i parfem.
Kako negujete vašu plavu kosu?
– Ne koristim neke posebne preparate, ne veru-jem u hemiju. Kosa je odraz raspoloženja, a ne skupe kozmetike.
Otkrijte nam vaš recept za lepotu.
– Volite, bavite se sportom, zdravo se hranite, mislite pozitivno, ne mrzite nikoga i malo spavajte. Nije neki recept, ali utiče na lepotu.

Piše: Tijana Dimitrijević
Foto: Naike Bokan

Više o temama: