Ivana Stanković o lepoti, modelingu i susretu sa Džulijom Roberts

Naš supermodel svetskog glasa otkrila je da je veliki protivnik botoksa i plastične hirurgije i ispričala zanimljivu anegdotu iz koje je izvukla veliku lekciju

U kom odevnom komadu ste se osećali najneprijatnije na pisti?

– U avangardnim, to nisam ja. Jednom sam pitala jednog kreatora u Italiji: “Ko će ovo da kupi?” On je rekao: “Ne mora niko, to je za moj imidž, super mi je za slikanje i za pistu”. I onda sam shvatila da pola njih to radi. I Žan Pol Gotje i Isimijaki imaju neke frik modele koji ne izgledaju lepo ni na pisti, a kamoli za nošenje.

Karl Lagerfeld je rekao: “Trendi je poslednji stadijum pre kiča”. Slažete li se?

– Nikad nisam pratila modu. Uvek sam kupovala šta se meni dopada, nikad ne bih nosila leopard, tigar dezene, kao i minimalističke crne komade. Od stranih kreatora me je uvek oduševljavao Armani.

Koje su po vašem mišljenju žene od stila na Balkanu?

– Na stranu što privatno mislim o tim osobama, ne o svim, ali kod nas malo njih odskače što se mode tiče, pa su one zbog toga upečatljivije. Jelena Karleuša ima toliko stila da je šteta što se nije time bavila. Severina, Verica Rakočević i Bojana Rajić Đurđević. Seve spaja nespojive stvari, ja nikad ne bih izašla na ulicu u sandalama i dokolenicama, ali kod nje to izgleda fenomenalno. Volim kad se ljudi igraju sa modom.

Svetske ikone stila?

– Kameron Dijaz i pokojna Kerolin Beset-Kenedi, koja je ostavila veliki utisak na mene. Radila je za Kevina Klajna za kog sam i ja radila jedno vreme. Toliko je imala stila da je meni bio praznik za oči svaki dan samo nju da gledam. Volim kako se na nekim svečanostima oblači Dženifer Lopez, ima ukusa.

Obišli ste skoro ceo svet. U kom gradu biste mogli da živite, koji odgovara Vašem senzibilitetu?

– Beč je za mene najlepši grad na svetu, ali volim i Cirih, Hamburg. Dugo sam živela u Milanu, ali mi je nekako malen, nisam se vezala za taj grad.

View this post on Instagram

Posing…

A post shared by Ivana Stankovic (@ivanazstankovic) on

hellomagazin.rsKurir/StilAndreja Damnjanović/Mirko Tabašević/Boško Karanović

Više o temama: