Veliki letnji horoskop: Biće to jedno dugo, toplo leto, nezaboravno i uzbudljivo

Strelac

Dragi Strelčevi, povukli ste se u sebe i preispitujete svoje planove i odnos sa drugim ljudima, a kod nekih se može javiti i želja da se odmore i pobegnu od svih. Vaša planeta je i dalje retrogradna, ali nemojte ni pokušavati da promenite situaciju. Tokom jula u vašem prirodnom osmom polju naći će se nekoliko planeta. Za početak, tu je retrogradni Merkur, koji vraća dugovanja i poboljšava finansijsku situaciju partnera. Ukoliko očekujte podršku, ona će verovatno izostati. Dakle, ne oslanjajte se ni na koga. Totalna solarna eklipsa u ovom polju 2. jula povećava nervozu i biće veoma važno da se ne izlažete fizičkim naporima i ne ulazite u nova zaduženja, već da mirujete i ne pravite rizične poteze na finansijskom polju. Ukoliko putujete, u julu i avgustu je potrebno da povedete računa u saobraćaju, posebno ako se tada budete našli u inostranstvu.

Vaša vladajuća planeta 11. avgusta kreće direktnim hodom i sve što je stagniralo tokom proleća ići će napred toliko lako i brzo da ni sami nećete verovati kako se za dan-dva sve promenilo u vašu korist. Ukoliko ste zauzeti, sa voljenom osobom ste u harmoničnim odnosima, ali od kraja avgusta i tokom čitavog septembra moguće su trzavice. Problem će praviti stvari koje su oboje mučile, ali ste ih dugo gurali pod tepih. Potrudite se da pronađete rešenje koje će odgovarati i vama i voljenoj osobi. Ako ste slobodni, male su šanse da u tom periodu ostanete neprimećeni i sami. Ljubav je moguće sresti i na godišnjem odmoru. Samo malo više obratite pažnju na ljude oko sebe, jer ima zainteresovanih.

Ukoliko imate neki zdravstveni problem, sanirajte ga na vreme, ne čekajte da odete na put. Povedite računa o ishrani jer imate pojačan apetit.

Jarac

Dragi Jarčevi, poslednjih dana juna ozbiljno vas brine posao. Sve ide vrlo sporo, potpuno drugačije od onog kako ste navikli – da rešavate sve za jedan dan, brzo i efikasno. Odnos sa autoritetima je dinamičan i kompleksan jer svako vuče na svoju stranu. Ne gurajte svoje ideje po svaku cenu, jer ima vremena da ih izložite. Neko od prijatelja će vas isprovocirati i razmišljaćete da prekinete prijateljstvo jer je reč o obrascu ponašanja koji traje godinama.

U odnosu sa voljenom osobom takođe postoji ogromna doza napetosti koja bi krajem juna i početkom jula mogla da kulminira. Tome će doprineti i totalna solarna eklipsa u vašem prirodnom polju partnerstava, kada će mnogi pripadnici  znaka odlučiti da konačno prekinu odnos kojem nema leka. Učiniće vam se da suprotna strana sve tera na svoju vodenicu i to će vam smetati.

Ukoliko još razmišljate šta dalje, strpite se i sačekajte jesen. Slobodni Jarčevi su okrenuti karijeri i tako će biti čitavog leta. Ipak, vreli dani donose mogućnosti za obnavljanje veze koja je davno prekinuta.

U avgustu povedite računa o zdravlju jer su moguće povrede. Čekaju vas problemi sa zubima i kičmom, zato pripazite. Partner drami oko finansija, pa se malo distancirajte. Srećom, pojavljuju se osobe koje vam duguju novac.

Poslednja nedelja avgusta i ceo septembar su odlični jer dve planete ulaze u zemljani znak. Venera i Mars biće u Devici i praviće odličan aspekt na vaš horoskopski znak. Vraća vam se energija, imate volje za novi početak, a neki od vas razmišljaju o odlasku u inostranstvo, makar na kratko. Vitalni ste, snaga vam se vraća.

Fizički se dobro osećate, čak će neki početi da se rekreativno bave sportom, tokom ovog meseca vaša vladajuća planeta kreće direktnim hodom i doprinosi optimizmu koji je u poslednje vreme bio na niskom nivou.

Vodolija

Drage Vodolije, poslednjih dana juna polje posla obeležiće veliki napori. Želite što više toga da privedete kraju, što je dobra odluka jer se Merkur sprema za retrogradni hod, pa su na vidiku poteškoće. Uporno se držite cilja i ne odustajte. To će vas fizički iscrpeti i zato odvojte vreme za odmor. Od jula se dešavaju značajne promene na ovom polju. Moguće je napredovanje. Možda ćete u početku biti iznenađeni ili se u prvim trenucima nećete snaći, ali ubrzo ćete uzeti kontrolu u svoje ruke.

Na polju ljubavi, distancirate se od voljene osobe uz obrazloženje da vam je posao na prvom mestu. Na razumevanje ćete naići ukoliko izložite jake agrumente. Slobodni pripadnici znaka od avgusta imaju priliku da promene ljubavni status, ali će biti neodlučni prilikom izbora jer osobe koje se pojavljuju u njihovom životu nisu dovoljno jasne i ponašaju se kao da imaju mnogo vremena. Sačekajte jer ste u prošlosti često bili neshvaćeni baš zbog ove osobine, i dajte suprotnoj strani prednost u smislu vođstva. Jupiter u vašem prirodnom polju planova od 11. avgusta kreće direktnim hodom i omogućava vam da se ozbiljnije posvetite svojim ciljevima, a stanje je takvo da će se oni ubrzo ostvariti. Popravljate odnos sa prijateljima. Na polju zdravlja, mogući su problemi sa disanjem i preporuka je da boravite više u prirodi.

U drugoj polovini avgusta posvećujete se kreditima, pa je zbog toga moguć stres. Želećete da deo problema rešite, ali ćete morati da uložite dosta napora.

Nije povoljan period za bilo koju vrstu hirurške intervencije i, ako možete, odložite je.

Na polju ljubavi septembar donosi pojačanu strast sa partnerom. Slobodni pripadnici znaka su na pragu strastvene avanture, koja, uz strpljenje i prihvatanje različitih stavova, s vremenom može da preraste u nešto više.

Ribe

Drage Ribe, početak leta i čitav jul rezervisani su isključivo za ljubav. Ovo vaše prirodno polje će u tom periodu biti vrlo aktivno jer se nekoliko planeta nalazi u njemu. Za početak, Mars, koji je tu već neko vreme i doprinosi ozbiljnoj dinamici i strastima, koje ne moraju uvek da budu pozitivne, polako napušta polje, te se i vi smirujete i popravljate emotivni odnos. Na red dolaze harmonija i sklad, kao i istaknuta želja da se ugodi voljenoj osobi. Slobodne Ribe imaju želju da zablistaju u očima nekoga ko je rođen u vodenom znaku. Ovo je takođe mesec u kojem želite da se javite nekadašnjem partneru. Eklipsa u julu donosi nagli zaokret i ulazak u ljubavnu vezu.

Poslovna situacija je malo naporna, ali ste na to navikli i odlično se držite. Mars u ovom polju daje vam enegiju pa ćete biti aktivniji, samo nemojte padati na izazove kao što su sukobi sa kolegama, jer će vas to usporavati.

U avgustu se dosta toga pokreće, posebno na poslu. Iako je taj period rezervisan za odmor, vi radite i pravite planove za jesen. Moguće je napredovanje u karijeri, čemu se dugo nadate. Budite na oprezu jer su moguće povrede, a preporuka je da uradite tretman ulepšavanja ili posetite stomatologa. Poslednja nedelja meseca biće posebno zanimljiva jer Mars ulazi u polje partnerstava, a pridružuje mu se i Venera. Obe planete biće tu i u septembru. Mogući su sukobi sa partnerom, to jest odnosi toplo-hladni, te je neophodan veliki napor da biste sve držali u skladu. Slobodni pripadnici vašeg znaka mogu da očekuju flert, aktivno i otvoreno udvaranje više osoba. Odlučiće se za najmisteriozniju.

S obzirom na to da se sve dešava u vašem prirodnom polju međuljudskih odnosa, očekujte provokacije. Preporuka je da ne reagujete na njih, već da se bavite sobom i svojim interesima.

Astroloog: Helena Cupač, 060 / 40 – 777 – 09, profesionalniastrolog@gmail.com

 

Astroloog: Helena Cupač Astroloog: Helena Cupač, 060 / 40 – 777 – 09, profesionalniastrolog@gmail.com

Više o temama: