Najtačniji horoskop na svetu ima 36 znakova – koji je vaš?

Duh Oroazer 21.1. – 30.1.

Glavna karakteristika im je da privlače druge ljude, koji u njihovoj blizini osećaju ugodu, toplinu i prijateljstvo. Ne govore mnogo, ali zato znaju slušati druge, razumeju ih i pružaju im utehu i potporu. Vole da se opuste i zabave, velikodušni su prema svojim prijateljima i srećni kada je svima dobro. S obzirom da se osećaju nelagodno kada su u centru pažnje, život radije posmatraju iz pozadine, zatvoreni u sigurnosti svoje ličnosti. Često su usamljeni jer ne znaju pokazati osećanja i boje se da se bilo kome povere. Strepeći od razočaranja, beže od svega što bi moglo da ih povredi. Ponekad su gotovo surovo realni. Vredni su i marljivi radnici, pribrani i promišljeni.

Duh Asitiro 31.1. – 9.2.

Duh Asitiro ljudima daruje znatiželjan i kreativan karakter, otvoren prema svemu što je novo i nepoznato. Oni rado razmjenjuju mišljenja s drugim ljudima i slušaju njihove savete, večito tražeći nove polazne tačke. O sebi imaju dobro mišljenje, iako neprestano osećaju jaku potrebu za dokazivanjem i potvrđivanjem vlastitih vriednosti. Ne znaju da se nametnu, pa se ponekad osećaju kao da ih niko ne razume. Ambiciozni su, ali humani i otvoreni, pa svaki uspeh dele sa svojom okolinom. Nisu ni sebični ni zavidni, veseli ih kada drugima mogu da učine uslugu, zbog čega neki koriste njihovu dobrotu. Iako često pomažu onima koji su u nevolji, ćute o vlastitim problemima, trpeći i ne osvrćući se na prošlost.

Duh Tepisastras 10.2. – 19.2.

Imaju potrebu za intelektualnim i duhovnim razvojem, zbog čega su spremni da žrtvuju i zanemare privatni i društveni život. Imaju malo prijatelja, no oni su pažljivo odabrani i s njima ih povezuju zajedničke vizije i očekivanja. Često žive u strahu da neće dostići i ispuniti svoje ciljeve, no sposobni su upornim i predanim radom da pobede taj strah. Rado će da prihvate svaku pomoć koju im drugi ponude i iskoriste svaku šansu koja se nađe na njihovu putu. Originalni su i nezavisni. U partnerstvu ne podnose pritisak i traže slobodu. Odbijaju podređen položaj. Cene prijateljstvo, ali ne veruju u veze.

Duh Aratapias 20.2. – 29.2.

Ljudi rođeni u ovom razdoblju imaju nemirni i sanjarski duh i često menjaju planove. Svojom nesigurnošću mogu da izlude bliske osobe, zbog čega retko ostvaruju kvalitetne i dugotrajne veze. Često menjaju mišljenje i traže nove polazne tačke, nemajući dovoljno strpljenja da istraju u nečemu kada se počnu javljati poteškoće. Ne znaju da se izbore za sopstvene stavove i podležu autoritetima, a brane se begom. Dobri su u poslovima koji traže koncentrisanost na određeno područje. Finansijskim uspesima kompenzuju psihičke nedostatke.

Duh Tobipus 1.3. – 10.3.

Nemirni su i neuhvatljivi. Vole da budu okruženi aurom tajanstvenosti i kroz život prolaze noseći različite maske, pa niko zapravo ne poznaje njihovu pravu prirodu. Kada je potrebno, znaju da se prilagode i budu strpljivi, iako će na kraju uvek sprovesti u delo ono što su zamislili, bez obzira na sve poteškoće na koje budu naišli. Izbegavaju dosadne situacije i rado menjaju poslove, posebno ako uoče priliku za dobru zaradu. Ne boje se rizika, inteligentni su i znatiželjni. U vezama su oprezni, vole da se prikazuju hladnim i suzdržanim, iako nisu takvi. Traže savršenog partnera, a ako ga ne nađu, mnogi od njih se nikada ne žene.

Duh Atembui 11.3. – 20.3.

Oni su izuzetno nežni, osećajni i produhovljeni. Njihove emocije su duboke i često graniče s melanholijom. Retko uspevaju da razdvoje realnost i razum od osećanja, pa žive u stalnoj borbi za postizanjem unutrašnjeg mira, sklada i sigurnosti. Uglavnom ulaze u konfuzne veze u kojima ostaju dugo i izrazito su predani, gotovo ropski se vezuju za svog partnera. Posesivni su i ljubomorni, stalno zahtevaju pažnju i dokaze ljubavi i odanosti. Prema prijateljima su iskreni, lojalni i nikada ih neće napustiti u nevolji. Ovo je znak pesnika, slikara i muzičara. Baveći se umetnošću, oni mogu da ostave snažan dojam na svoju okolinu i postignu slavu i uspeh. No kako bi izbegli emotivni haos, moraju stalno da kontrolišu svoje slabosti.

hellomagazin.rsAtma/NoizzGuliver/Thinkstock

Više o temama: