Najjednostavniji način da veza bude srećnija i jača

Psi generaglno mogu da unesu radost u naš život, a novo istraživanje pokazuje da krznati prijatelji mogu i da poboljšaju ljubavnu vezu, Novo istraživanje je pokazlo da su parovi koji imaju zajedničkog psa srećniji od onih koji nemaju ljubimca.

Oko 60 odsto ispitanika je reklo da se njihova ljubavna veza poboljšala otkako su zajedno uzeli psa. Štaviše, polovina ispitanika dodaje da im zajednička briga o krznatom ljubimcu pomaže da provode više kvalitetnog vremena sa partnerom, navodi Mondo.

Parovi kažu da je za zajedničku brigu o psu potreban timski rad, a 65 odsto njih ističe da je važno i poverenje. A obe stvari su, složićete se, potrebne i da bi veza uspela.

Studija je pokazala i da 43 odsto ispitanika smatra svog partnera seksepilnijim otkako su nabavili psa.

Nisu parovi jedini koji smatraju da pas dobro utiče na njihov ljubavni život – 36 odsto samaca kažu da bi ih potencijalni partner koji ne voli pse potpuno razočarao.

Stručnjak za veze Hejli Kvin ističe da je za zajedničku brigu o psu potreban kompromis i dobra komunikacija.

– Zajednički pas deluje kao mali korak, ali je velika obaveza. Ipak, zajednički kućni ljubimac može da poboljša kvalitet vaše veze. Kada vidite partnera koji pokazuje brigu i saosećanje, to je vrlo privlačno, a kako studija pokazuje, povećava čak i libido – zaključuje ona.

hellomagazin.rsguliver/thinkstock

Više o temama: