Imamo ih svi: Navike i rituali poznatih pred spavanje

Svako od nas uveče pre odlaska u krevet voli da obavi nekoliko malih rituala, opere zube, očešlja kosu, spremi garderobu za sutrašnji poslovni dan, pregleda društvene mreže, i tako uživa u smiraju dana pred spavanje.

Ni poznati ne žive ništa drugačije. Mada su na meti fotografa 24h, slavne ličnosti i te kako se ponašanju kao obični ljudi kada je spavanje u pitanju, a veoma često pribegavaju i ponavljaju istih radnji, koje vremenom postanu pravi ritauli.

Evo i koji su neki od njih.

Opra Vinfri

Nema sumnje, Opra jedna je od najuspešnijih žena na svetu, a za njen uspeh su i te kako važni kvalitetan san i odmor. Opra je u jednom intervjuu otkrila da ima svakodnevni ritual – pre spavanja uvek sebi priušti toplu kupku.

Obožava mirisne kupke, pa u svojoj beauty kolekciji ima različite vrste mirisnih soli, perlica i ulja. To je umiruje i pomaže joj da lakše zaspi.

Kim Kardašijan i Kanje Vest

 

Voleli ih ili ne, Kim i Kanje znaju koliko je san važan. Rijaliti par veoma vodi računa o tome na čemu spava, pa je , kako piše strana štampa, potrošio gotovo milion dolara na krevete i dušeke kada su se uselili u svoj novi dom. Kim obožava i kvalitetnu posteljinu, pa ona pred spavanje mora biti mirišljava, ispeglana i zategnuta.

Maraja Keri

maraja-keri-getty

Da bi njen glas bio besprekoran, Maraja insistira, verovali ili ne, da spava 15 sati!

Osim toga, rekla je da voli “parni krevet”, pa je njen krevet okružen s gotovo 20 ovlaživača vazduha. Pevačica tvrdi da ne postoji lakši način da brže utonete u miran san, navodi story.hr.

Tom Kruz

Tom Kruz ima velikih problema s hrkanjem, pa u svojoj kući ima “sobu za hrkanje” sa zvučno izolovanim zidovima, a sve to kako bi obuzdao glasno noćno “disanje”. Ovu specijalnu sobu uredio je još dok je bio u braku s Kejti Holms kako bi oboje mogli bolje da spavaju.

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: