5 istina koje znaju samo mentalno snažne osobe

Kako da se oporavimo od prolaska kroz teška vremena, kritike i konflikte? Ovo su ključna uverenja koja primenjuju mentalno snažne osobe kako bi uspostavile svoj mir

Ejmi Morin je psihoterapeut i licencirani socijalni radnik, a a zahvaljujući svom poslu, upoznala je brojne ljude koji su uspeli da se izbore sa ogromnim izazovima.

U knjizi “13 stvari koje mentalno snažne osobe ne čine” Ejmi objašnjava koncept mentalne snage i strategije za izbegavanje negativnog ponašanja: samosažaljevanja, zavisti na uspesima drugih i predugo zadržavanje na prošlosti.

Uverenja koja primenjuju mentalno snažne osobe

1. Mentalna snaga ne ogleda se u strogom ponašanju

Ako ste mentalno snažni, ne treba da se ponašate kao robot niti da imate strogu spoljašnjost. Važno je samo da se ponašate u skladu sa svojim vrednostima.

2. Zbog mentalne snage ne treba da ignorišete svoje emocije

Povećanje mentalne snage ne zahteva da potiskujete osećanja. Naprotiv, treba da razvijete duboku svest o njima a zatim da razumete kako ona utiču na vaše misli i ponašanje.

Toksično okruženje: Znaci koji pokazuju da je vreme da promenite radno mesto

3. Mentalno snažne osobe ne moraju da se oslanjaju samo na sebe

Mentalna snaga ne znači da razglasite kako vam nikad nije potrebna ničija pomoć niti zaštita. Naprotiv, upravo priznanje da ne znate sve odgovore, da tražite pomoć kad vam je potrebna i da priznajete da vam je potrebna snaga i drugih ludi pokazuje želju da jačate još više, piše Sensa.

4. Ako ste mentalno snažni, to ne znači da uvek razmišljate pozitivno

Posmatranje svega u preterano pozitivnom svetlu može biti isto tako štetno kao i razmišljanje u pretererano negativnim okvirima. Mentalna snaga odlikuje se realističnim i racionalnim razmišljanjem.

5. Razvoj mentalne snage nije inspirisan poterom za srećom

Mentalna snaga će vam pomoći da budete zadovoljniji u životu, ali to ne znači da treba da se budite svakog dana s idejom da postanete srećni po svaku cenu. Ostvarenje svog punog potencijala, to je ono ka čemu treba da težite.

hellomagazin.rsguliver/getty, guliver/thinkstock

Više o temama: