Ko je supruga Tome File? Odustali su od potomstva, pištolj joj dao iz jednog razloga

Ko je supruga Tome File? Odustali su od potomstva, pištolj joj dao iz jednog razloga

Autor: | 03/03/2024

0

Supruga Tome File je ona

Poznati beogradski advokat Toma Fila i njegova supruga Vesna već pola veka uživaju u skladnom braku ispunjenom ljubavlju i podrškom.

Venčali su se davne 1972. godine u "Sabornoj crkvi". Prisustvovao je patrijarh German, a venčao ih je vladika Vasilije Žički.

U to vreme režim je drugačije gledao na crkvena venčanja, ali „Toma je tako hteo, a ja se nisam bunila“, rekla je Vesna.

Mladi par je radio, svako je zidao svoju karijeru, ali se uvek našlo vremena i za uživanje. 

A. K. / ATA Images

 

Toma i Vesna nedavno su prisustvovali premijeri filma "Dule Savić, a u Londonu muk", kada smo imali prilike da vidimo suprugu najpoznatijeg advokata posle mnogo vremena.

Ovo je bila jedinstvena prilika da ih vidimo zajedno, s obzirom na to da Vesna nikada nije volela da svoju privatnost deli javno.

Životna priča Tome i Vesne File

Vesna Fila bila je najpoznatiji direktor jedne beogradske osnovne škole, a u penziju je otišla sa mesta pomoćnika ministra prosvete.

Odlikovana je sa dva francuska ordena za doprinos negovanju francuske kulture i jezika, autor je 24 kompleta udžbenika za francuski jezik od prvog do osmog razreda osnovne škole, ali je javnosti najviše poznata kao supruga čuvenog advokata Tome File.

U nedavnom intervjuu Vesna Fila je govorila o svom već pola veka dugom braku. 

- Nemam recept za dobar i dugovečan brak, ali postoji jedan postulat, a to je da mora da postoji veliko poverenje i tolerancija. Egoizam u braku je nešto što će zajednicu razrušiti.

Pročitajte: Venčanica, kruna i biseri - Pogledajte jedinu sliku sa venčanja ministarke Maje Gojković

- Deca jesu kruna braka, i ja sam ih želela i moj muž takođe, nije se dogodilo, i to je božja promisao, Bog ima svoje puteve. Deca nisu karika koja mogu da očuvaju brak.

- Brak čuva beskrajna razmena poštovanja i tolerancije - rekla je Vesna Fila u nedavnom intrevjuu.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Fila je u svoj knjizi "Završna reč" o supruzi pisao ovako:

- Moram da pomenem moju ženu koja me do danas održava u formi, ona je sjajan sparing partner, ko nju pobedi, spreman ulazi u svaki okršaj.

Toma je takođe veoma poštovao njenu familiju, a u knjizi je napisao: "U slučaju razvoda, ja bih sve ostavio Vesni, taštu bih zadržao".

Pročitajte: Neobična ljubavna priča Minje Subote i njegove Branke - Voleli su se četiri decenije, a jednu tajnu su dugo krili

Budući da je bila u braku sa advokatom, Vesna nije prezala od supruga, a u raspravi sa mužem često je govorila:

- Ne zanima me šta si ti. Hoću ovo da raspravimo na nivou muž-žena.

On je inteligentan čovek i pre svega dobar. Sve deli sa mnom, kada treba da se donese odluka, razmatramo da li je to dobro za širu porodicu, i da li je to dobro za kancelariju "Fila".

U 90 posto slučajeva posluša ono što ja kažem - ispričala je Vesna.

Fila je ispričao zbog čega se on i supruga Vesna nisu odlučili da usvoje dete s obzirom na to da nisu imali svoju biološku decu.

- Vesna je razmišljala o usvajanju. Ja sam joj rekao da ona odluči o tome. Onda sam u međuvremenu razgovarao sa tada dva najpoznatija ginekologa.

Obojica nisu imali dece i oni su me savetovali da odustanemo od usvajanja - ispričao je Fila.

- Molim vas, gospodine Fila, da to ne radite. Vi ćete biti razočarani.

Posebno vaša supruga Vesna. Vi biste podsvesno tražili od tog deteta da bude isto ono što ste vi i vaša supruga, rekao mi je jedan od njih - ispričao je Fila.

Zorana Mandic/ATA Images

 

Toma smatra da je upravo to prevagnulo kod njegove supruge Vesne da se odluči da ipak ne uđu u ceo proces oko usvajanja.

- Moja majka nam je govorila da, ako nam Bog nije dao decu, ne pokušavamo na silu. Vesna je jednom bila trudna, ali se onda desio spontani pobačaj. I nikad više nije zatrudnela.

Evo to vam je istina, prvi put govorim o tome - rekao je Fila svojevremeno za televiziju Happy.

Čuveni advokat je jednom prilikom otkrio zbog čega je dao pištolj supruzi.

- Ja sam često na putu pa mi žena ostaje sama kod kuće.

Držim pištolj pored vrata i rekao sam joj: "Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao. Lakše ću da te izvadim iz zatvora nego sa groblja" - rekao je pre nekoliko godina advokat.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs R. Z. / ATA Images