Grašak sa ćurećim mesom

curetina

Sastojci

500 g graška
1 šargarepa
1 koren peršuna
1 crni luk
2 čena belog luka
400 g ćurećeg belog mesa
po ukusu bibera i soli
2 kašičice aleve paprike
1-2 kašike kukuruznog griza
1 kašika seckanog peršunovog lista
po želji krompir

Priprema

Na maslacu propržiti crni luk da postane staklast, ubaciti na listiće beli luk, da zamiriše, a potom komadiće šargarepe, pa dodati ćureće belo meso seckano na kockice. Dinstati desetak minuta, a zatim staviti grašak i isečen krompir. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom. Smanjiti vatru, pa poprašiti varivo sa jednom do dve kašike kukuruznog griza, promešati, smanjiti šporet na najmanje i kuvati još 10-15 minuta. Pred kraj dodati kašiku seckanog peršunovog lista.

recepti.comGuliver/Thinkstock

Više o temama: