Goca Tržan otkriva tajnu svoje lepote

hello!_336_1_595

Uprkos činjenici da negovanju lica i tela poklanja veliku pažnju, pevačica Goca Tržan uverena je da brojni kozmetički tretmani koje redovno upražnjava ne bi imali efekta da nije srećna i zadovoljna sobom, jer lepota dolazi iznutra, ma koliko to zvučalo kao fraza. Pop zvezda veruje savremenim dostignućima kozmetologije i estetske medicine, ali naglašava da je, kao i u svemu, najvažnije imati meru. Smatra da se starenje može odložiti, ali ne i zaustaviti, i priznaje da redovno koristi miolifting i mezoterapiju kako bi sačuvala tonus kože lica. Život ne može da zamisli bez dobre maskare, Diorovog parfema “Addict” i voljenog muškarca kome je najlepša kada se probudi.

Koliko vremena posvećujete lepoti i negovanju tela?
– Volim da se negujem i, kao svaka žena, istinski uživam u kozmetičkim tretmanima, ali se trudim da time ne budem opterećena.

Na koji način održavate vitku liniju?
– Budući da imam insulinsku rezistenciju, četiri obroka dnevno su obavezna, trudim se da u širokom luku zaobilazim slatkiše i testo, redovno treniram. Volim da jedem, da kuvam, ali pošto sam sklona gojenju, primorana sam da vodim računa.

Jeste li pristalica dijeta?
– Jesam, ukoliko su neophodne i ne traju duže od dvadeset dana, koliko je potrebno da se organizam očisti. Sve preko toga izaziva usporavanje metabolizma, što će vam doneti više štete nego koristi. Najvažnije je biti umeren u jelu i imati redovne obroke, između kojih nema grickanja.

hello!_336_2_595

Šta se najčešće nalazi na vašem meniju?
– Volim kinesku hranu i voće. Da mogu, živela bih na pitama i kiflicama, ali pošto bi se to odmah odrazilo na moj izgled, dozvoljene su tek ponekad.

Primenjujete li posebne tehnike za očuvanje vitalnosti?
– Unosim dosta tečnosti, redovno idem na mezoterapiju, meditiram. Ipak, sve to ne bi imalo efekta da nisam srećna, zadovoljna, i da ne sijam iznutra.

Da li je lepše stariti prirodno ili sve činiti da vreme stane?
– Starenje je moguće odložiti, ali ne i zaustaviti. Smatram da žene koje se po svaku cenu suprotstavljaju prirodi izgledaju groteskno. Baš kao i u svemu u životu, najvažnije je imati meru, kako ne bismo bile izbečene i imale lica koja izgledaju kao da će svakog časa pući. I bore imaju svoj šarm.

Kako ste reagovali na pojavu prvih bora?
– Koža mi je prilično debela i masna pa nije sklona boranju. Imam poneku smejalicu, ali one mi ne smetaju. Redovno upražnjavam miolifting i mezoterapiju da mi tonus kože ne bi opao.

U kojoj meri “konzumirate” savremena dostignuća estetske medicine?
– Praktikujem većinu popularnih tretmana, od botoksa do vitaminskih koktela, ali u minimalnim količinama. Pomenute metode odličan su saveznik u nezi ukoliko umete da se kontrolišete da ne postanete njihov rob.

hello!_336_3_595

Šta biste izdvojili kao omiljeni kozmetički tretman?
– Uživam u pilingu, dubinskom mioliftingu i masaži lica. Ako govorimo o kozmetičkim proizvodima, život ne bih mogla da zamislim bez dobre maskare.

Cenite li sve prisutniju naviku muškaraca da brinu o izgledu, neguju kožu, kosu, idu na manikir i pedikir?
– Ukoliko nije reč o opsesiji, u redu je. Muškarci koji su zaslepljeni odrazom u ogledalu nimalo mi nisu privlačni, baš kao što nisam ljubitelj ni onih koji neguju izgled pećinskog čoveka. Zlatna sredina je idealna.

Kada ste sebi izgledali najlepše?
– U poslednje tri godine.

Šta biste izdvojili kao poseban kompliment koji vam je partner dao?
– Volim kada mi kaže da ujutru izgledam kao devojčica i da sam mu tada najlepša.

hello!_336_4_595

Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Andreja Damnjanović, Life Content
Šminka i frizura: Srđan Petković za “Mini-bar Studios”, Cara Nikolaja 17, tel. 011 / 244 – 25- 21, 063 / 201 – 377

Više o temama: