Za samo dva minuta: Pripremite džem od jagoda sa medom

Za pripremu ovog slatkog specijaliteta potrebno je izdvojiti tek koji minut vremena, a domaći džem imaćete na trpezi sve do sledeće sezone. Možda ste se okušali u pripremi džemova, ali ako poslušate savet naše bake, uverićete se da od ovog recepta nema boljeg.

Potrebno je:

1 kg jagoda

3 pune kašike meda

1 kesica 25 g džemfiks extra

Priprema:

Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati, tako da dobijena smesa nema grudvica. Tri kašike izdvojiti u činijicu, pa tu razmutiti džemfiks i dobro izmešati. Jagode staviti na ringlu, mešati ih dok ne provre. Kuvati oko minut pa dodati 3 pune kašike meda. Probati smesu, pa ukoliko je ukus kiseo, dodati još šećera po želji.

Dobro izmešati, pa dodati razmućen džemfiks i uz neprekidno mešanje kuvati još minut-dva, a zatim šerpu skloniti sa ringle.

Sipati smesu u zagrejane tegle, pa njih dobro zatvoriti metalnim zatvaračem. Zatim teglu okrenuti poklopcem nadole, kako bi se stvorio vakuum. Ostaviti je u tom položaju u trajanju od 2-3 sata, pa je vratiti u prvobitni položaj. Kad se džem ohladi, tegle poređati po policama. Džem je fantastično želatinast i divnog je ukusa.

Hellomagazin.rsSuperzenaGuliver/Thinkstock

Više o temama: