Ni traga od krompira: Najbolji pomfrit koji ćete ikad probati

najbolji pomfrit

Recept za najbolji pomfrit ali bez krompira

Uz ovakav prilog ne treba vam ni glavno jelo, a ovim receptom oduševićete sve one koji misle da dobrom komadu mesa nešto nedostaje ako nije posluženo uz krompir.

Za pomfrit koji to u stvari nije, potrebno je:

4 šoljice mleka
1,5 šoljica palente
2 kašike maslaca
70 g kozjeg sira
kašičica soli
malo bibera
3 kašike biljnog ulja

Uz ovaj kulinarski trik napravićete najhrskaviji pomfrit

 

pomfrit

Priprema:

1. Na srednje jakoj vatri zagrejte mleko i mešajte.

2. Lagano sipajte palentu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite vatru i mešajte oko 5 minuta.

3. Dodajte sir i maslac kao i biber i so.

4. Mešajte dok sve grudice ne nestanu, a zatim ulijte smesu u plitku posudu koju ste prethodno lagano zamastili maslacem ili u koju ste stavili masni papir za pečenje.

5. Ravnomerno rasporedite smesu i pustite da odstoji oko 20 minuta pa stavite u frižider na 1 sat, piše punkufer.hr.

6. Izvadite palentu iz frižidera i preokrenite posudu na čistu radnu površinu ili dasku za sečenje. Izrežite trakice palente dimenzija približnih pomfritu, ali ipak malo deblje.

7. Zagrejte tiganj i ulje i pržite trakice palente po dve do tri minute sa svake strane.

8. Kada su trakice gotove, izvadite na papirnate ubruse da se ocedi višak masnoće. Poslužite uz glavno jelo ili uz umak prema izboru.

hellomagazin.rsguliver/getty

Više o temama: