Feng Šui: Životinje koje donose sreću

feng-sui-zivotinje-1 (2)

Drevna kineska nauka Feng Shui (Feng Šui) često koristi male statue ili slike životinja kao brzo rešenje za energiju koja je van ravnoteže u kući ili kancelariji…

Statue nekih životinja, na primer, često se postavljaju pored kasice kako bi povećale priliv novca u kući. Ukoliko želite da unapredite karijeru, unesete dobru energiju i blagostanje u vaš dom, saznajte koje su životinje tradicionalni moćni pomagači.

ZMAJ: Zmajevi donose snagu i sreću, a posebno su dobri za zdravlje u porodici, osim ako ste rođeni u godini psa (jer su psi suprotni zmajevima u kineskoj astrologiji).

feng-sui-zivotinje-1 (7)

TRONOGA ŽABA: Ovo je veoma čudno, ali šarmantno stvorenje. Žaba je obično prikazana kako sedi na gomili zlatnika. Naročito je korisna ako je postavite u blizini kućne kase.

feng-sui-zivotinje-1 (4)

FU PSI: Ovi psi liče na stilizovane lavove i oni simbolizuju prestiž i moć. Fu psi obično dolaze u paru i stacionirani su sa obe strane ulaznih vrata kao zaštita.

feng-sui-zivotinje-1 (3)

SLEPI MIŠ: Kinezi smatraju slepe miševe vesnicima dobre sreće. Par slepih miševa na polici donosi dvostruku sreću.

feng-sui-zivotinje-1 (1)

RODA: Rode mogu da lete na nebu i obdarene su mnogim mitskim atributima. Rode predstavljaju simbol besmrtnosti, sreće i dugovečnosti. Ovaj Feng Shui ukras bi vam doneo veoma dobru sreću i magična poboljšanja života u mnogim oblastima.

feng-sui-zivotinje-1 (5)

RIBA: Šaran pliva uzvodno, tako da on donosi uspeh i istrajnost, ali sve ribe u Feng Šuiju se smatraju simbolom sreće, jer donose izobilje i novac.

feng-sui-zivotinje-1 (6)

FENIKS: Ovo magično, mitsko stvorenje koji ustaje iz pepela, simbolizuje mir i blagoslov. Ako ste rođeni u Feniks godini, posebno ste srećni.

Izvor: mojenterijer.rs

Više o temama: