Đuskanjem do boljeg raspoloženja i savršene linije

djuskanje-thinkstock

Istraživanja su potvrdila da partija dobrog plesa deluje jednako efikasno kao i čas pilatesa.

Malo đuskanja ne samo da prija i popravlja raspoloženje, već i dovodi telo u savršenu liniju. Na sve, uopšte ne moramo da mu posvećujemo mnogo vremena, dovoljno je jako malo kako bismo se vratile u formu.

Kako se ispostavilo, sat vremena plesa sagori čak između 200 i 600 kalorija. Pored toga, ples nam pomaže da povećamo snagu, izdržljivost, popravimo tonus mišića, pospešuje fleksibilnost i cirkulaciju, a čak usporava i proces starenja!

Sve se to dešava u našem organizmu, a da uopšte ne primetimo dok uživamo u dobrom ritmu i opuštamo se.

Dakle, ukoliko vam nije do treninga ili regularnog vežbanja, vi samo pustite omiljenu muziku i prepustite se njoj. Naravno, možete i da pozovete prijateljice, pa i da napravite zabavu.

Koju god varijantu da odaberete, ples će vam zasigurno popraviti raspoloženje, pa čak i vratiti osmeh na lice ukoliko ste imali loš dan.

U slučaju da vam je iz bilo kog razloga neprijatno, na internetu možete da pronađete brojne programe vežbanja uz ples, uključujući i popularnu zumbu.

Inače, iako je zumba slučajno otkrivena, danas je svetski priznat režim vežbanja. Tokom treninga zumbe pokreće se veliki broj mišića u telu, zahvaljujući brzom ritmu poboljšava se kondicija, a za sve to vreme vi se osećate kao da ste na nekoj zabavi.

Neka istraživanja su pokazala da je učinak kratkog treninga zumbe ekvivalentan sat vremena provedenih uz nordijsko trčanje, pa čak i na spravi u teretani.

Doduše, iako zumba aktivira veliki broj mišića, do njihove veće definicije brže dolaze muškarci nego žene. Iako oni svakako jačaju, rezultate nećete videti, koliko ćete osetiti, tako brzo.

Eto, ako poželite zabavan trening pred vama su brojne opcije. Izaberite onu koja vam se najviše dopada, opustite se, prepustite dobrom ritmu i dovedite telo do savršene linije!

Lepota&ZdravljeGuliver/Thinkstock

Više o temama: