Čaj od dva sastojka koji topi kilograme

Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni..Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog caja. Štavise, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlekom.

Dijeta sa mlekom i zelenim čajem (mlekočajem) najviše popularna među onima koji žele da smršaju i posle održavaju svoju težinu u normali.

“Mlekočaj” nije samo ukusan napitak koji ne stvara osećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju celog organizma od toksina.

Za jedan dan dijete sa mlekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

Dijetu sa “mlekočajem” preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mleko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog lekara.

Recept dijete sa mlekom i zelenim čajem

Biće potrebno:

1,5 litar nemasnog mleka
2 kašike pravog zelenog čaja (nikako u filter kesicama)

U prokuvano i ohlađeno mleko do 70 stepeni (ovo je važno – mleko ne sme da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle procedite i pijte.

“Mlekočaj” pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata.

Čaj sa mlekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mleka, a mleko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mleko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad osetiti nećete, jer “mlekočaj” oslobađa organizam osećaja gladi.

Hellomagazin.rsUspesnazena.comGuliver/Thinkstock

Više o temama: