Zdrave navike koje je važno da usvojite u tridesetim

U tridesetim godinama, možda imate osećaj da bi trebalo da vam je život “sređeniji” nego što zaista jeste. U realnosti, verovatno i dalje pokušavate da nađete način da sve držite pod kontrolom, i vodite računa i o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Zato je važno da u tridesetim usvojite zdrave navike koje će vam olakšati život i pomoći vam da budete zdravi u godinama koje su pred vama.

Izbalansirani obroci

Nije lako voditi računa o ishrani u svakom trenutku, ali čak i kad ste u gužvi nije toliko teško voditi računa o proporcijama. Zamislite tanjir, podelite ga na četvrtine. Polovinu treba da zauzimaju voće i povrće (birajte povrće koje ne sadrži skrob), četvrtina odlazi na proteine, a preostala četvrtina na zdrave ugljene hidrate (proizvode od integralnih žitarica, na primer).

Doručkujte

Čak i ako žurite ujutru, nađite vremena da pojedete omlet, ili žitarice sa jogurtom i malo sezonskog voća, na primer.

Planirajte obroke unapred

Uštedećete mnogo vremena, a biće vam lakše da istrajete u nameri da se hranite zdravo ako imate jasan plan.

Trudite se da vam kilaža ne varira previše

Najjednostavniji način da težinu držite u zdravim granicama je da budete fizički aktivni i da generalno vodite računa o ishrani, a ne samo kad želite da se “stešete” za leto. Dijete koje obećavaju skidanje velikog broja kilograma za kratko vreme nikad nisu dobar izbor.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani…

Hellomagazin.rsMondoGuliver/Thinkstock

Više o temama: