Glumica Paulina Manov otkriva: Kako sam posle porođaja smršala 30 kilograma!

paulina manov

Paulina Manov nakon prve trudnoće imala je 30 kilograma viška, a sada iskreno otkriva kako je uspela da ponovo obuče svoje uzane farmerke

Harizmatična i talentovana glimica Paulina Manov otkrila je da je nakon prvog porođaja uspela da smršak čak 30 kilograma.

Gostujući u serijalu “VIP dijeta”, Paulina je priznala da kilaža nije ugrozila njeno zdravlje kao i da je dobro bilo to što nije dugo čekala da počne sa mršavljenjem.

Paulina Manov je na dijetu krenula nakon što je prestala da doji ćerkicu Minu (10). Srž njene ishrane, koju je obradala listajući medicinski priručnik mame, bio je u barenom povrću, jelima bez soli i ulja, ovsenim pahuljicama, voću, kikirikiju.

U njenoj dijeti nije bilo mlečnih proizvoda, a ni mesa – makar ne prva tri meseca tokom kojih je izgubila devet kilograma.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели paulina.manov@gmail.com (@paulina.manov) дана

Kasnije je uključila meso u ishranu, a mlečne proizvode nije vraćala. Mršavila je po dva kilograma mesečno i za dve godine se vratila na devojačku liniju. Ključno u njenoj priči bilo je i vežbanje, a kilogrami se nisu vraćali, piše Blic.

Ona je danas kao mama Mine i Rastka (7) u sjajnoj formi.

Paulina Manov: Uživam u porodičnoj idili

Pa ako imate višak kilograma, ovaj plan ishrane, koji je koristila Paulina Manov, može da vam pomogne.

DAN 1

Doručak: ovsene pahuljice prelivene sokom.

Ručak: grilovano povrće i pirinač od karfiola.

Potrebno je: 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe (2 kafene kašike ulja). Za karfiol pirinač: 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, kafena kašičica ulja.

Priprema: izgrilovati povrće.

Priprema karfiol pirinča: izblendirati karfiol pa dodati u tiganj gde ste propržili luk na ulju (luk možete i samo da izdinstate bez ulja). Pržiti karfiol sa lukom zajedno još 3 – 5 minuta (umesto da popržite povrće možete ga distanti u vodi).

Premijera filma “Ajvar”: Glumački džet-set na crvenom tepihu, a toaleta ove glumice posebno oduševila (foto)

paulina manov

 

Večera: kinoa sa povrćem.

Potrebno je: ½ velike crvene paprike, 2,5 manje šargarepe, 25 g luka, 20 g boranije, 50 g pasulja, 50 g pečuraka, ½ kašike sirćeta, ½ šolje kuvane, kinoe ¼ kašike kapara, aleva paprika.

Priprema: izdinstati povrće na vodi pa pomešati sa skuvanom kinoom. Povrće možete i blago propržiti na jednoj kašiki maslinovog ulja.

DAN 2

Doručak: smuti od spanaća, kivija i čia semenki (ili ovsene pahuljice i sok).

Potrebno je: šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ zamrznutih kockica srednje banane, ½ kivija, ¼ jabuke, sok od pola limuna, ½ supene kašike čia semenki, 1 mera proteinskog praha.

Priprema: izblenidrati, ostaviti da odstoji 20 minuta.

Ručak: supa sa sočivom i slatkim krompirom.

Potrebno je (recept za tri porcije): 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, 1 veza celera, 2 šolje (150 g) brokolija, 1 čen belog luka, 50 g pasulja, 1 konzerva sočiva, 1 konzerva (400 g) paradajz pirea, 4 šolje vode, 1 supena kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 supene kašike suvog začina, biber.

Paulina Manov

Priprema: iseckati povrće. Zagrejati vodu u šerpi, dodati povrće (po potrebi i ulje), preliti paradajz pireom i kuvati 20 minuta.

Večera: šarena salata.

Potrebno je: 50 g miksa rukole, spanaća, zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, 1/2 konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna.

Priprema: promešati sastojke i preliti sokom od limuna.

DAN 3

Doručak: kaša sa amarantom jabukama i kruškama.

Potrebno je: ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, 1 šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, 1 kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića.

Priprema: sipati sastojke u činiju i dobro promešati.

Ručak: grčka salata i 20 g galeta od pirinča ili heljde.

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate , ½ šole kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g feta sira, sveža nana-opciono. Za dresing: 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu po želji, biber.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели paulina.manov@gmail.com (@paulina.manov) дана

Priprema: iseći povrće, promešati sastojke i preliti dresingom.

Večera: pljeskavice od spanaća i kinoe.

Potrebno je (za 5-6 komada): 1 i ¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčijeg feta sira (Ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber.

Priprema: iseckati jaja, sir i spanać, promešati ih sa ostalim sastojcima i blago začiniti.

DAN 4

Doručak: smuti od jabuke i banane, parče integralnog keksa.

Potrebno je: 1 šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda.

Priprema: ubaciti sve sastojke u blender.

Ručak: pirinač/kinoa/amarant sa brokolijem.

Potrebno je: 1,5 kašika soja sosa, 1 kašika (pirinčanog ili drugog sirćeta), ½ supene kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje komadića brokolija, ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, pola šolje kuvanog pirinča.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели paulina.manov@gmail.com (@paulina.manov) дана

Večera: pločice sa humusom i paprikom.

Potrebno je: 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, 1/4crvenog luka.

Priprema: izglilovati pola crvene paprike i crvenog luka, pa pa dodati na namaz.

DAN 5

Doručak: smuti od badema i kokosa.

Potrebno je: 1 merica proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode.

Priprema: sjediniti sve sastojke u blenderu.

Ručak: salata duga.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели paulina.manov@gmail.com (@paulina.manov) дана

Priprema: iseći povrće, promešati u činiji i preliti limunovim sokom i čili sosem.

Večera: slana ovsena kaša.

Potrebno je: 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), 1,5 supena kašika ulja, 3 supene kašike parmezana, biber.

Priprema: pahuljice prekriti sa vodom, kuvati dok voda ne ispari i pahuljice ne omeknu. Tada ih sjediniti sa proprženim pečurkama i lukom.

hellomagazin.rsATA Images, Instagram

Više o temama: