Beriln taličan za “Šavove”: Druga nagrada za naš film na “Berlinalu”

Film „Šavovi“ osvojio je još jednu nagradu na 69. Berlinskom filmskom festivalu. Film Miroslava Terzića juče je dobio nagradu Europa Cinemas Label kao najbolji evropski film u programu „Panorama“, a danas je obelodanjeno da je naš film osvojio i drugu nagradu publike.

Prema glasovima publike, Šavovi su drugi najbolje ocenjen igrani film u okviru programa Panorama.

Nagrada publike Panorame uspostavljena je 1999. godine. Ove godine je izbrojano 29.000 glasova, a prvo mesto osvojili su japanski film 37 sekundi (u kategoriji igranih filmova) i fracunsko-sudanski film Pričajući o drveću (u kategoriji dokumentarnih filmova).

 

Film Šavovi Miroslava Terzića plasirao se na drugo mesto u kategoriji igranih filmova. Ove godine je u Panorami prikazano 30 igranih i 15 dokumentarnih ostvarenja iz 38 zemalja.

Reditelj Miroslav Terzić je istovremeno zatečen i oduševljen ovim priznanjem.

-Još uvek ne mogu da poverujem da je naš film naišao na ovako topao prijem, tim pre što je konkurencija zaista bila velika. Činjenica da nas je berlinska publika izdvojila govori o tome da su Šavovi film koji pronalazi put do srca svojih gledalaca. A to nam je bio jedan od glavnih ciljeva kada smo ga snimali, istakao je Terzić.

Hellomagazin.rsrtsGuliver/Getty

Više o temama: