Bajaga i Instruktori posle šest godina objavili novi album “U sali lom”

Bajaga i Instruktori su, posle šestogodišnje diskografske pauze, obradovali svoje obožavaoce novim, dvanaestim albumom “U sali lom” koji je danas objavljen za PGP RTS i Croatia Records, a izvršni producent je GMR Beograd.

Spot za naslovnu numeru je objavljen na jutjubu, a već je poznato da će, kao drugi video singl, kasnije biti predstavljena numera “Može da te ubije grom”. Spot za “U sali lom”, delo Vuka Protića, predstavlja dokumentarni snimak sa festivala “Kustendorf”, gde je grupa premijerno izvela pesmu.

 

Na albumu je, uz pomenute dve, još sedam novih pesama – “Savršen dan”, “Bilo bi lako”, “Rekla si”, “Loše napisan dan”, “Severac”, “Nikad te više neću zvati”, i “Noćima sanjam”, za koju je tekst napisao Duško Kovačević. Takođe, na albumu je kao bonus pesma, već poznata “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”, urađena u saradnji sa grupom “Point Blank” i Dragim Jelićem.

Ostale tekstove potpisuje Momčilo Bajagić, kao i muziku za sve pesme osim bonusa “Kad mesec prospe…” (Dragoljub Crnčević, Point Blank) i “Severca”. Žika Milenković je komponovao ovaj svoj novi duet sa Bajagom, koji po tematici podseća na legendarnu “Život je nekad siv, nekad žut”, od pre 30 godina.

Imamo dve klasične balade – jednu “veliku” i jednu “malu”. “Noćima sanjam” je srednjeg tempa, ostale su brze. Shvatili smo da nam treba još tih brzih pesama u repertoaru. Prijalo nam je da se, posle desetak godina, vratimo u veliki studio. Srećni smo što smo ponovo sarađivali sa Sašom Habićem. On jedno vreme nije radio, vratio se na velika vrata – ispričao je Bajaga.

Klavijaturista Saša Lokner sa osmehom na licu se nadovezuje:

– Ima ovaj album neku svežinu prva tri, četiri izdanja. Dok smo radili, atmosfera me je malo podsetila na “Prodavnicu tajni”, na neke momente sa “Jahača magle”… U procesu rada mi je ličilo na te stare albume, rezultat ne mora da ima veze sa tim. Bajaga je, kao i uvek, napravio sjajne tekstove, ali, ovoga puta su baš fantastični – ističe Lokner.

Album je sniman od oktobra prošle do februara ove godine u beogradskom “Studiju O”, kod Olivera Jovanovića, a postprodukcija je urađena u svetski poznatom “Abbey Road” studiju u Londonu. Bend je, posle duže vremena, sarađivao ponovo sa Sašom Habićem, producentom čuvenih njihovih izdanja iz osamdesetih godina. Omot je delo Marka Vajagića.

Primerak No1 🙂 Konačno! Nakon mnogo truda svih članova ekipe, naš novi CD je ugledao svetlost dana. Mislimo da će se i vama svideti koliko i nama. Hvala svima koji su nam nesebično pomogli na ovom ostvarenju, a posebno najbližima, članovima benda! @zivoradmilenkovic @aleksandarlokner @cvelebass @vranjkovic.nikola, Marko Nježić, Čeda Macura, kao i Saši Ranđeloviću, Saši Habiću, Davoru Rodiku, Marku Kuzmanoviću, dizajneru omota Marku Vajagiću @markwee2, Dragoljubu Crnčeviću & Point Blank-u, Vuku Protiću, PGPRTS-u, @crorec_digital i naravno našem izvršnom producentu @ganemuzickaradionica #finaly #newalbum #usalilom #bajaga #bajagaiinstruktori #music #hit #rockandroll #samohitovi #serbianrockicon #purerockandroll #cover #coverphoto

Објава коју дели Bajaga i Instruktori (@bajagaiinstruktoriofficial) дана

Grupa je album snimila u nepromenjenoj postavi: Momčilo Bajagić – vokal, električna gitara, akustična gitara, Aleksandar Lokner – vokal, klavijature, Živorad Milenković – vokal, gitara, Miroslav Cvetković – vokal, bas gitara, Čedomir Macura – vokal, bubnjevi, Marko Nježić – vokal, gitara, editing.

Značajan udeo su imali i gosti – prekaljeni muzičari i dugogodišnji prijatelji i saradnici grupe. To su Saša Ranđelović Ranđa – gitara, Davor Rodik – pedal stil gitara, Marko Kuzmanović – bubnjevi i Nikola Vranjković – električna gitara, akustična gitara.

hellomagazin.rsStefan Tomašević/ATAImages

Više o temama: