Australija – top destinacija za 2016. godinu

Sidnej
Sidnej

Za razliku od dosadašnje tradicije objavljivanja top liste turističkih destinacija za sledeću godinu, Conde Nast Traveler ove godine za posetu preporučuje samo jedno mesto. U pitanju je Australija, mesto na kojem “ništa nije nemoguće”.

Condé Nast Traveler naročito ističe Kanberu – grad koji se može pohvaliti bogatom kulturnom scenom, Festival opasnih ideja (Festival of Dangerous Ideas) u Sidneju tokom kojeg vodeći mislioci Australije raspravljaju o važnim svetskim pitanjima, festival moderne umetnosti MONA FOMA na Tasmaniji i Adelejd, u kojem se može naći izvrsno vino.

Dok ste u zemlji, bilo bi poželjno i da probate australijski doručak koji se sastoji od poširanih jaja i/ili slanine, posluženih sa pasiranim avokadom, spanaćem ili pečurkama. Ne zaboravite ni uštipke sa kukuruzom, a najbolju kafu probaćete u Melburnu.

Zbog jakog australijskog dolara i visokog životnog standarda ova zemlja do sada je bila skupo mesto za posetu, ali bi situaciju mogao prilično da promeni nagli pad vrednosti dolara u 2015. godini.

Najveći broj turista u ovu zemlju stiže sa Novog Zelanda, iz Kine, Velike Britanije i SAD.

Kanbera
Kanbera

B92 / LONELY PLANETGuliver / ThinkstockPhotos

Više o temama: