Šokantan ljubavni četvorougao na kraljevskom dvoru o kojem se malo zna!

Dugogodišnja vanbračna afera s Kamilom Parker Bouls nešto je iz života budućeg britanskog kralja s čime je svetska javnost itekako upoznata. Ali, retki su oni koji su znali priču o današnjoj supruzi princa Čarlsa i njenom bivšem suprugu, a koji je pak imao aferu s još jednom članicom kraljevske porodice. Sve tajne otkrivene su u jednoj od epizoda u trećoj sezoni popularne serije ‘The Crown’.

Još je pokojna princeza Dajana bila, ne bezrazložno, ljubomorna na Kamilu. U jednom od svojih iskrenijih intervjua Dajana je svojevremeno priznala kako je njen brak propao jer ih je ‘u njemu bilo troje’. Princ Čarls nikada nije krio simpatije prema Kamili, s kojom je bio godinama u vanbračnoj vezi, a da je to bila velika ljubav, pokazalo se pošto se budući prestolonaslednik razveo i godinama kasnije oženio svoju ljubav iz mladih dana.

Ta priča itekako je dobro poznata što britanskoj, što svetskoj javnosti, ali sve to je te kap u moru zanimljivosti iz britanske kraljevske porodice. Naime Kamila i Čarls upoznali su se ranih 70-ih, kada je ona već bila u petogodišnjoj turbulentnoj vezi s budućim suprugom Endrjuom Parkerom Boulsom, a koji je takođe imao vezu s članicom kraljevske porodice i to, ni manje ni više, nego Čarlsovom mlađom sestrom, princezom Anom.

O njihovoj vezi već je bilo govora 2007. u biografiji Tine Braun ‘The Diana Chronicles’, koja je napisala: ‘Endrju je obožavao žene i bio je, baš poput svog oca, kraljevski grupi. Jedna od njegovih afera bila je i ona s princezom Anom. Mnogi se sećaju romantičnog izvođenja ‘La Ronde’ na plesnom podijumu u Anabeli 1971. godine, kada je bilo jasno da je princeza Ana zaljubljena u Endrjua Parkera Boulsa, a u njega je bila zaljubljena i Kamila, u koju je pak bio zaljubljen Čarls.’

Čarlsa je Kamila odmah očarala, ai dvor je nije smatrao dobrim izborom za budućeg kralja – isto tako, Ana i Endrju su bili srećni i zaljubljeni, ali do braka nije moglo da dođe jer je on katolik. Ljubav je planula 1970. godine na Royal Ascotu, na koji ga je pozvala kraljevska porodica, jer je Kraljica majka, koja je bila prijateljica Endrjuovog oca, simpatisala mladog pukovnika, a spojila ih je upravo strast prema konjima.

Endrju je ostao blizak princezi Ani

Iako je Netflix svojom serijom ‘The Crown’ dao da se nasluti kako su se ove ljubavne priče isprepletale u isto vreme, kraljevski istoričari tvrde suprotno. Tako je Sali Bedel Smit rekla kako su Ana i Endrju započeli vezu u julu 1970., dok je Čarls upoznao Kamilu tek u leto 1972., pošto je okončana veza njegove sestre.

– Upoznala ih je zajednička prijateljica Lucija Santa Kruz, a koja ih je oboje pozvala na piće u svoj stan u Londonu. Čarls se ludo zaljubio u Kamilu, ali za nju je to bila tek prolazna afera, jer ipak je on bio princ od Velsa.

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: