Pod velom tajne: Megan Markl i princ Hari pripremaju krštenje sina, ko će biti kum?

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i princ Hari su 6. maja postali roditelji sina Arčija, a trenutno se pripremaju za krštenje. Britanski mediji pišu kako će Megan i Hari sina krstiti 6. jula, tačno dva meseca nakon njegovog rođenja.

– Odabrali su privatnu kapelicu kraljice Elizabete u dvorcu Vindzor jer žele intimno i mirno mesto koje je od posebnog značaja za kraljicu – ispričao je kraljevski izvor. Kraljevska krštenja inače su privatna i na njih dolaze isključivo najbliži članovi porodice, kumovi i prijatelji.

Megan i Hari žele da krštenje sina proslave prvo u krugu porodice, a zatim da fotografije objave javnosti. Još uvek nije poznato ko će biti kum Arčija. Princ Džordž imao je sedam kumova, princ Luis šest, a princeza Šarlot pet. 

Nedavno je kraljevski par najavio turneju po južnoj Africi ove jeseni, a sa sobom će povesti i tek nekoliko meseci starog sina. Kancelarija za spoljne poslove Komonvealta zatražio je od njih posetu Južnoj Africi, Malaviju i Angoli. Takođe će obaviti kratku radnu posetu Bocvani na putu prema drugim zemljama, prenosi 24sata.hr.

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: