Majka Megan Markl je odgovorna za sve: Dorija Ragland, vladarka iz senke

Majka Megan Markl

Majka Megan Markl ima poreklo koje i te kako različito i daleko u odnosu na kraljevsku porodicu. Ali bez obzira na sve nju je oduvek krasila čelična volja i samopouzdanje.

Majka Megan Markl rođena je u Klivlendu, Ohajo, 1956. godine. Majka Žanet, medicinska sestra, i otac Alvin, antikvar i zanesenjak, su dok je Dorija još bila beba došli u Los Anđeles u želji za ostvarenjem “Američkog sna”.

Majka Megan Markl

Alvin, harizmatičan muškarac, za kojeg su govorili da je ‘lepak za žene’, prodavao je drangulije iz prtljažnika svojih kola. Kasnije otvara sopstvenu antikvarnicu, ali nikada ne zarađuje previše, jer se teško odvajao od svog “blaga” u radnji.

Njegova smrt u martu 2011. kada je imao 82 godine bila je bizarna slučajnost – sapleo se o povodac svog psa, a prilikom pada je udario glavom o ivičnjak. Nakon njegove smrti Dorija je pronašla zlatne novčiće u džepovima njegovih stvari, a koji su vredeli nekoliko hiljada funti.

Majka Megan Markl

Majka Megan Markl je ostala bez oca usled bizarne nesreće

Alvin je ostavio za sobom kuću u u srednje situiranom crnačkom kraju, na Vindzor Hilsu Doriji i njenoj sestri Saundri. Dorija ju je otkupila od sestre, zaduživši se u banci na kredit oko 100.000 funti.

Ono što je na Doriju imalo najveću uticaj je smrt njene majke dok je još bila devojčica.

– To je ono što je vodilo Doriju da vodi računa o svom telu i zdravlju – objašnjava prijatelj i napominje – to je upravo ono što je utisnula i u Meganin život. Žanet nikada nije uspela da ostvari svoj pun potencijal.

– Dorija se pojavljuje s minđušom u nosu, dredovima, poput hipija, ali ona je potpuno samouverena i jaka, a to je prenela i na Megan. Ona oduvek savetuje ćerku rečima ‘Ne daj mleko za džabe…’

– Kada su Megan i Hari objavili da se povlače sa svojih kraljevskih dužnosti i da žele da budu finansijski nezavisni, njoj je svanulo. Biti finansijski nezavisan je za nu oduvek bilo važno.

Majka Megan Markl je pohađala srednju školu Ferfaks u Holivudu, u periodu kada su rasne tenzije bile izražene

– Ona je bila deo grupe crnih studenata koji su zbog toga protestovali – objašnjava njena bliska prijateljica Dženifer Kaldvel.

– Nosila je tu divnu afro frizuru, bila je tako ponosna na nju i oduvek je bila moderna. Uvek se osmehivala, bila je druželjubiva i visprena.

Majka Megan Markl

– Dorija je bila vrlo svesna svog identiteta i puna samopouzdanja. Znala je tačno u kom pravcu se zaputila. Želela je da od svog života napravi nešto.

Nakon perioda “hipi života” u severnoj Kaliforniji, gde je radila za minimalnu nadnicu na plantažama, Dorija odlučuje da se vrati u Los Anđeles.

1979. se vraća i počine da radi kao sekretarica za ABC Studio, gde upoznaje Tomasa Markla. Krupni 35-godišnji direktor rasvete na TV šou “General Hospital” i, kasnije, “Married With Children”. Tomas je bio razveden i imao je dvoje dece iz tog braka.

Za Tomas je to bila ‘ljubav na prvi pogled.’

Kako su Dorija i Tomas započeli zajednički život i zašto su se brzo razveli?

hellomagazin.rsGuliver/Getty

Više o temama: