Zagrlite vašeg muškarca: Na kraju dana on je vaš heroj

Devojčice osvajaju Vojnu gimnaziju, sve veći broj žena u preduzetništvu i  IT industriji, na ulicama Beograda sve više žena u policijskoj uniformi – neki su od naslova u našim medijima  koji upućuju da se tradicionalna podela uloga u društvu menja. Važan pratilac ovih promena koji je medijski nepravedno zapostavljen, jeste pomeranje  uloge muškaraca ka sferi porodičnog života.

Većina sociologa govori o „ženskom“ preuzimanju tradicionalno muških domena, a malo ko o novim domenima koje su muškarci preuzeli na sebe.  I vaš muškarac danas igra više društvenih uloga. On mora biti autoritaran otac, brižan muž, uzoran komšija, odgovoran kolega i predusretljiv brat. Mora biti kako narodna pesma kaže: Kadar stići i uteći i na strašnom mestu postojati!

I moramo priznati da mu nije lako.  Sa prvim jutarnjim alarmom kreće trka. Poljubiće vas pred odlazak na posao i izneti đubre. Čestitaće vašoj majci rođendan i platiti račune. Najzad će napraviti kućicu za psa u dvorištu i kupiti ćerki svesku na kocke za vrtić. Zavrnuti osigurač i staviti vam zimske gume na kola. Možda nije uglađeni princ iz bajke, ali jeste vaš… heroj, prijatelj, podrška.   

Nisu emocije njegov teren, on će vam ih radije pokazati. Nespretno, ali iskreno. Oprostite mu što se ne seti svakog datuma i ne kupi sve sa spiska iz prodavnice. I računajte da je nedelja njegov dan za fucu i piće sa prijateljima.

 

Kao u novoj reklami za Jelen pivo muškarci vole da bodre jedni druge, ali im i pohvala od žene daje veliku motivaciju. Pravite se da ovo niste čule. I zato kada na kraju dana ostanete sami, zagrlite svog muškarca! Odajte mu priznanje za sve male pobede tog dana…. I podsetite ga da je on vaš heroj… i šta ga od obaveza čeka sutra. Znam, to je jače od vas.

Hellomagazin.rsPromo

Više o temama: