MONA slavi 10 godina rada u hotelijerstvu: Otvoren novi WELLNESS CENTAR INSPIRIUM

MONA slavi 10 godina rada u hotelijerstvu: Otvoren novi WELLNESS CENTAR INSPIRIUM

Autor: | 19/05/2015

0

Preduzeća "Mona" i "Mona hotel management" (MHM) su u četvrtak proslavili 10 godina poslovanja u hotelijerstvu i svečano otvorili novi wellness centar "Inspirium", jedinstven u regionu.
Da sve ide po protokolu tu je bio Vanja Bulić koji je vodio program, a za atmosferu je bio zadužen bend "Vivo", na čelu sa prelepom Mirnom Radulović, pobednicom "Prvog glasa Srbije".
- Tokom desetogodišnjeg poslovanja, uložili smo oko 19 miliona evra, kako u kupovinu objekata, tako i u njihovo renoviranje. Danas se u našem vlasništvu nalaze 4 objekta: Hotel "Zlatibor Mona" na Zlatiboru, hotel "Argo" u Beogradu, hotel "Javor" na Javoru i "Vila Bella" u Budvi. Nimalo nije bilo lako pozicionirati sve te objekte na tržištu, ali se isplatilo, što potvrđuje prosečna popunjenost od 70%  - rekao je Đorđe Momirović, generalni direktor i vlasnik MONA d.o.o.

Poslednja investicija od 600.000 evra uložena je u renoviranje i stvaranje novog wellness centra "Inspirium" u okviru hotela "Zlatibor MONA". Wellness centar je dobio novo ruho – proširen je bazen, izgrađeni su novi bazeni sa toplom vodom, napravljen je novi sauna svet sa 2 saune, parnim kupatilom i razulom. Ceo kompleks je dobio veći plažni deo, kao i moderne svlačionice. Novo izdanje centra nosi i novo ime - "Inspirium" - kao udah svežeg Zlatiborskog vazduha koji okrepljuje dušu i telo.

- Poslovni potezi kao što su ulaganje, renoviranje i kupovina objekata su uvek detaljno bili razrađivani i uvek se ulagala maksimalna energija u njihovo sprovođenje. Da su ti potezi bili dobra odluka ukazuju brojne nagrade koje smo za ovih 10 godina dobili, kao što su: Turistički cvet za najbolji hotel u Srbiji, Najbolje hotelsko domaćinstvo nagrada privredne komore Srbije i redakcije čaopisa "Turistički svet", Najbolji hotelski menadžment na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao i brojne druge nagrade poput Turističke prizme, Najbolji hotel na Zlatiboru, Najbolji restoran na Zlatiboru, Najbolji menadžer u Srbiji, Superbrend Srbije itd - rekao je Tomislav Momirović, generalni direktor MHM d.o.o. ćerke firme firme "Mona" koji od 2011. godine preuzima vođstvo u hotelskom poslovanju ovih povezanih lica.

Danas preduzeće "Mona hotel management" (MHM) sa povezanim licima u hotelijerstvu upošljava oko 140 radnika, posluje u 4 objekta sa prosečnim popunjenostima iznad 70% na godišnjem nivou, a u planu su nove investicije u Sirogojnu, Beogradu i na Javoru.
- Vizija "Mona hotel managementa" d.o.o. (MHM) jeste da stvara novi hotelijerski imidž Srbije, zemlje koja ima i može da pruži mnogo, kako domaćim, tako i inostranim turistima. Srbija mora biti zemlja dobrih hotelijera i visokih standarda, zemlja odlične turističke ponude! - rekao je Ivan Vitorović, izvršni direktor MHM d.o.o.

ISTORIJAT PREDUZEĆA MONA D.O.O. I MONA HOTEL MANAGEMENT D.O.O.

2005. - Kupovina odmarališta na Zlatiboru i početak organizovanog bavljenja hotelijerstvom u okviru preduzeća MONA d.o.o. Iste godine je otpočela rekonstrukcija objekta i otvoren je novi restoran "Perun".

2007. - Završeno renoviranje kompletnog hotela Zlatibor MONA, kada je i svečano otvoren sa 4*. Hotel je proširen, izgrađen je kongresni centar kapaciteta 200 mesta, igraonica za decu, pansionski restoran Vila i wellness centar sa bazenom, saunama, teretanom i prostorijama za tretmane lica i tela. Kapacitet hotela je iznosio 90 komfornih soba i apartmana.

2007-2011. - Dobijanje brojnih nagrada: "Turistički cvet" za najbolji hotel u Srbiji, "Najbolje hotelsko domaćinstvo" nagrada privredne komore Srbije i redakcije čaopisa "Turistički svet", "Najbolji hotelski menadžment na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu", kao i brojne druge nagrade poput "Turističke prizme", "Najbolji hotel na Zlatiboru", "Najbolji restoran na Zlatiboru", "Najbolji menadžer u Srbiji", "Superbrend Srbije", itd.

2011. - Svečano je otvaren hotel Javor na istoimenoj planini kraj Ivanjice. Hotel je postao vlasništvo poslovnog sistema MONA 2007. i nakon nekoliko godina pozicioniranja hotela na tržištu koje nije bilo nimalo lako, usledila je investicija koja je posle nekoliko decenija donela nove mogućnosti u ovaj deo Srbije. Hotel danas ima 36 soba, igraonicu, restoran, bar i salu za sastanke, a rado ga posećuju svi koje vole netaknutu prirodu i srdačnu gostoljubivost. I pored malo poznate destinacije, hotel radi punim kapacitetom tokom čitave godine i beleži rekordnu popunjnost od 65% na godišnjem nivou.

2011. - Osniva se novo preduzeće MONA hotel management d.o.o. na čije čelo dolazi Tomislav Momirović, koji se za kratko vreme pokazao kao lider u poslu, ne samo u okviru svog preduzeća, već i u okviru struke, zalažući se za povoljnije uslove privređivanja kroz aktivno angažovanje u poslovnom udruženju HORES.

2012. - Visoka popunjenost hotela "Zlatibor MONA", novi trendovi i navike gostiju, doveli su do odluke da se hotel potpuno renovira i proširi tokom 2012. godine. Godinu dana kasnije, hotel je otvoren u novom ruhu, obogaćen za novi kongreseni centar "Koledo" kapaciteta 500 osoba, deljiv u više celina, puštena je u rad igraonica "Monica" sa barom, restoran "Perun" je obogaćen širokom vinskom ponudom, a smeštaj je proširen. Danas hotel broji 120 soba i apartmana i tokom visoke sezone u njemu boravi do 350 gostiju.

2014. - Otvoren je Hotel Argo, garni hotel sa 3* koji je već nakon samo jedne godine ocenjen kao jedan od najboljih hotela u Beogradu po mišljenju "Trip Advisor-a", najpoznatijeg interent sajta za ocenu smeštajnih objekata.

2015. - Svečano otvoren novi wellness centar "Inspirium" - proširen je bazen, izgrađeni su novi bazeni sa toplom vodom do 36'C, napravljen je novi sauna svet sa 2 saune, parnim kupatilom i razulom. Ceo kompleks je dobio veći plažni deo, kao i moderne slvačionice.

BUDUĆNOST – U planu su investicije u Sirogojnu, Beogradu i na Javoru.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: mona

Najnovije vesti