Stromae: Muzičar koji ima počasno mesto na Obaminom ajpodu

Stromae: Muzičar koji ima počasno mesto na Obaminom ajpodu

Autor: | 04/06/2014

0

Stromae, koji će nastupiti na glavnoj bini EXITa na dan otvaranja festivala 10. jula, je muzičar kome je za rukom pošlo nešto neverovatno – osvojio je svet pevajući na francuskom!

Ovaj Belgijanac uspeo je da se probije u anglo-američkom muzičkom svetu, proda 2,5 miliona kopija poslednjeg albuma, ali i da postane miljenik Baraka Obame.

Naime, Poul Van Haver, kako je zapravo njegovo pravo ime, svojim neobičnim glasom i odličnom mešavinom hip-hopa i elektronike koju pravi u svojim numerama, može da se pohvali vrlo ekskluzivnom listom obožavalaca. Još kada se prvi put čulo za njega zahvaljujući ultimativnom hitu “Alors On Dance” postao je jedan od omiljenih izvođača kreatora Žan Pol Gotjea. Pesmu je potom remiksovao uz Kanje Vesta, a odmah su usledile i ostale face koje ga obožavaju, “ledena” urednica “Voga” Ana Vintur ga javno hvali, bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi redovno ide na njegove koncerte, a Barak Obama, prvi čovek Amerike, ispričao je da se numere koje peva Stromae nalaze na njegovim plejlistama.

Inače, njegovo umetničko ime Stromae je anagram od reči „maestro“, a da to i jeste, pokazao je, između ostalog i time što je njegov drugi album u Francuskoj prodat u više primeraka nego fantastično ostvarenje sastava „Duft Pank“, inače lokalnih heroja u ovoj zemlji.

Na sceni, osim upečatljivog glasa, Stromae dolazi sa plesnim pokretima u stilu Džastina Timberlejka, na nastupu promeni kostima isto koliko i Bijonse na svojim koncertima, a Novi Sad i Exit su se našli na njegovoj turneji, na kojoj ima zakazano neverovatnih 80 koncerata.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin