Povratak Freda Perouna: Kanađanin sa srpskim pasošem na klupi juniorske reprezentacije Srbije u hokeju

Povratak Freda Perouna: Kanađanin sa srpskim pasošem na klupi juniorske reprezentacije Srbije u hokeju

Autor: | 10/01/2018

0


Reprezentacija Srbije za igrače do dvadeset godina je u završnoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo divizije 2 grupe B koje se održava u ledenoj dvorani “Pionir” od 10. do 16. januara 2018. godine.

Naši oklopnici su pred velikim izazovom, jer već u sredu na otvaranju od 20.30 minuta igraju meč sa favoritima – Hrvatskom. Dan kasnije, 11. januara našu juniorsku reprezentaciju očekuje već dobro poznata Španija, a nakon toga sledi dan pauze. Prvenstvo se nastavlja 13. januara mečom protiv Belgije, a 15. i 16. januara naši hokejaši odmeriće snage sa Meksikom i Turskom.

Za sve ljubitelje hokeja na ledu sigurno najzanimljivija vest je odabir Freda Perouna, Kanađanina sa srpskim pasošem za šefa stručnog štaba reprezentacije. Fred je kao igrač 2009. godine imao jednu od najvažnijih uloga u istorijskom uspehu i plasmanu seniorske reprezentacije Srbije u diviziju 1. Ovoga puta, osam godina kasnije, sad već iskusni stručnjak će predvoditi juniorsku reprezentaciju Srbije na svetskom prvenstvu za igrače do dvadeset godina.

Na pripremnom kampu koji je trajao dve nedelje je učestvovalo više od pedeset kandidata iz svih domaćih klubova, kao i igrači koji nastupaju u inostranstvu. Stručni štab pored Perouna čine još tri kanadska trenera kao i domaći Nikola Glavonjić. Tokom priprema reprezentacija je imala priliku da odmeri snage sa ekipom iz Mađarske, Miškolcem i da u oba slučaja slavi. Prvi meč naši momci su pobedili 4:1, dok su u drugom primili gol više – 4:2.

Ulaz u ledenu dvoranu “Pionir” za predstojeće Svetsko prvenstvo je besplatan i čelnici Saveza žele dobrodošlicu svim ljubiteljima najbržeg kolektivnog sporta na planeti. Uz napomenu da se samo prvi meč protiv Hrvatske igra od 20.30h, dok su sve ostale utakmice na programu sa početkom od 20 časova.

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: hokej