Proglašeni pobednici nagradnog konkursa „Pokrenimo našu decu“

Proglašeni pobednici nagradnog konkursa „Pokrenimo našu decu“

Autor: | 02/02/2018

0

Nagradni konkurs za sve osnovne škole u Srbiji „Pokrenimo našu decu“ završen je proglašenjem 36 pobedničkihodeljenja. Učenike i učitelje koji su se redovnom i kreativnom primenom istoimenog programa izborili za nagrade, Aqua Viva, brend kompanije Knjaz Miloš,nagradiće vrednim paketima rekvizita za fizičku aktivnost. Dodatno, tri prvoplasiranaodeljenja, iz OŠ “Momčilo Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca, OŠ “Sava Šumanović” iz Zemuna i OŠ “Veljko Vlahović” iz Novog Sada, očekuju i nagradna putovanja za učenike i učitelje.

Stručni žiri,koji su činili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR),Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta (SSPFVS) i kompanije Knjaz Miloš, pobednike je odabrao u mnoštvuodeljenja uspešnih u programu. Na nagradni konkurs prijavilo se 467 odeljenja, od kojih je 237 poslalo kompletnu dokumentaciju, dok je u najuži izbor, sa najkvalitetnijim prijavama, ušlo 79 odeljenja.

-Fotografije i video materijali iz škola širom naše zemljedočaralisu veliku kreativnost i motivaciju učitelja i đaka da redovno vežbaju i timegrade zdrave navike za ceo život. Program “Pokrenimo našu decu”inicirali smo sa željom da podignemo svest o problemu i posledicama nedovoljne fizičke aktivnosti kod dece školskog uzrasta i kreiramo aktivniji školski dan.Crteži, pesmice i nove ideje za igre i učenje prožeto fizičkom aktivnošću, koje smo dobili u prijavama,potvrđuju da u tome uspevamo i da je program postao deo školskog života naše dece, što nas posebno raduje, rekla je Milana Petrović, PR menadžer kompanije Knjaz Miloš.

Programom „Pokrenimo našu decu“ Aqua Viva, u saradnji sa MPNTR i SSPFVS,u sve osnovne škole u Srbiji uvodi dodatnu svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda, u cilju prevencije lošeg držanja, deformiteta kičme i neaktivnog životnog stila kod dece.

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi:

Najnovije vesti