Ljubitelji kafe imaju veće mogućnosti da budu uspešni

Ljubitelji kafe imaju veće mogućnosti da budu uspešni

25/05/2018

0

Mnogi smatraju da dan nije počeo ukoliko ne popiju šoljicu jutarnje kafe. Zvuči poznato? Upravo je kafa postala napitak bez koga malo koji čovek može da zamisli svoj dan. Zanimljivo je da je Johan Sebastijan Bah komponovao kantatu „Kafa“ u čast ovom napitku, dok je Onore de Balzak popio 50.000 šoljica kafe dok je pisao „Ljudsku komediju“.

Ljubitelji kafe se za domaću, tradicionalnu kafu opredeljuju zbog njenog prijatnog mirisa i jedinstvenog ukusa. Zapravo, mnoge studije govore da ispijanje kafe ljude čini uspešnijim i produktivnijim. Pitate se kako?


Ljubitelji kafe su zanimljivi – Prema istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji, ljubitelji kafe su zanimljive kolege i čine radno mesto zabavnijim. Oni su često timski igrači i vole da podstiču druge da se uključe u postojeći razgovor ili u neku drugu aktivnost.

Više zarađuju – U istraživanju sprovedenom među radnicima u Velikoj Britaniji otkriveno je da oni koji piju kafu zarađuju 2.000 funti godišnje više od njihovih kolega koje piju čaj. Takođe, manje je verovatno da će osobe koje ujutru piju kafu kasniti na posao.

Imaju zdravije navike – Možda niste znali, ali kafa je izuzetno bogata antioksidansima. Zapravo, na prvom je mestu po količini antioksidanasa u odnosu na ostale napitke, poput crnog i zelenog čaja, crnog vina i kakaa. Antioksidansi su prirodna jedinjenja koja štite organizam od štetnih efekata slobodnih radikala.


Na našem tržištu pojavila se Doncafé Green active kafa, jedinstvena mešavina tradicionalne kafe koja sadrži čak 30 odsto više antioksidanasa u odnosu na sve ostale tradicionalne kafe na tržištu, uz nepromenjen ukus domaće kafe. Doncafé Green active kafa je obogaćena dodatkom tri odsto prirodnog ekstrakta sirove kafe. Sirova kafa je bogata hlorogenskom kiselinom, jednim od najjačih antioksidanasa, zahvaljujući čemu kafa ima sjajan antioksidativni potencijal. Upravo je kafa napitak čije konzumiranje ne doprinosi povećanju telesne težine. Kao zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije Doncafé Green active kafa je pravi zbor za one koji žele da usvoje zdravije navike.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Promo
Tagovi: Doncafé

Pročitajte još

Najnovije vesti