NIS i KSS organizovali turnir za mlade košarkaše u Beogradu

NIS i KSS organizovali turnir za mlade košarkaše u Beogradu

Autor: | 17/09/2018

0

Plato ispred Poslovnog centra Naftne industrije Srbije u Beogradu pretvoren je 15. septembra u svojevrsnu košarkašku arenu na kojoj su svoje veštine iskazali najmlađi košarkaši i košarkašice Srbije – deca uzrasta od 7 do 10 godina.

Ovaj mini basket turnir pod nazivom „Vikend šampiona“ organizovala je Naftna industrija Srbije uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, a priliku da pokaže svoje košarkaško znanje dobilo je oko 700 dece iz 45 timova iz cele Srbije. Deca su bila podeljena u dve starosne kategorije - od 7 i 8 godina, odnosno od 9 i 10 godina. Sve škole košarke koje su učestvovale u današnjem spektaklu članice su Košarkaškog saveza Srbije.

Na turniru nije bilo pobednika i poraženih, jer su svaki koš, uspešno dodavanje, dribling i skok bili zajednički uspeh naših mladih košarkaša koji je dočekan aplauzima svih prisutnih. Na kraju takmičenja svi učesnici dobili su medalje koje su, sudeći prema prikazanom umeću, samo prve nagrade nove generacije košarkaša koja će obezbediti da Srbija nastavi da beleži zapažene rezultate u ovom sportu na reprezentativnom i klupskom planu.

Takmičenje, održano u sklopu šire akcije NIS-a „Svi smo jedan tim“, upotpunili su košarkaši beogradskog „Partizana“ Aleksej Nikolić, Uroš Trifunović i Aleksandar Aranitović koji su se družili sa mladim sportistima, učili ih košarkaškim trikovima i uputili ih u tajne ovog sporta. Prvotimci Partizana istakli su da su ovim druženjem dobili dodatnu energiju pred početak sezone, u kojoj ih očekuju važne obaveze u domaćim i međunarodnim takmičenjima. U znak podrške mladim košarkašima i košarkašicama na turniru su bile i ženska košarkaška ekipa iz Šangaja, kao i Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Promocija sporta i afirmacija sportskih vrednosti jedan je od prioriteta društveno odgovornih projekata NIS-a koji se sprovode pod sloganom „Budućnost na delu“. U centru ovih aktivnosti je podrška mladim talentima i dečjem sportu, a akcija „Svi smo jedan tim“ pokrenuta je radi promocije zajedništva, tolerancije i razvoja sportskog duha kod najmlađih. Pored toga, NIS je višegodišnji partner Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog kluba „Partizan NIS“.

hellomagazin.rs NIS/Promo
Tagovi: NIS PR