Samsung predstavio budućnost povezanog načina života

Samsung predstavio budućnost povezanog načina života

Autor: | 15/01/2019

0

Naglašavajući napredak u oblasti veštačke inteligencije, interneta stvari i 5G mreža, uz sledeću generaciju proizvoda i tehnologija, Samsung pokazuje kako korisnici mogu da žive "povezan život"

Veštačka inteligencija (AI), internet stvari (IoT) i 5G tehnologija biće elementi vizije kompanije Samsung za „povezan život“. Kompanija je na CES-u predstavila i robotičke platforme koje pokreće AI. Platforme mogu da se koriste da olakšaju svakodnevne aktivnosti, kao što je pomoć sve starijem stanovništvu da se samostalno brine o svom zdravlju.

-Ove godine  je 50 godina postojanja kompanije, tokom kojih smo posvećeno donosili suštinske inovacije korisnicima širom sveta, izjavio je HS Kim, predsednik i generalni direktor Divizije elektronike široke potrošnje u kompaniji Samsung Electronics. -U 2019. godini, podižemo sve na sledeći nivo i iskoristićemo prednosti svoje liderske pozicije u ovoj industriji da našu viziju povezanog života pretočimo u stvarnost.

IoT, 5G i AI tehnologije za ubrzavanje inteligencije

 U osnovi Samsungove filozofije povezanog života je inteligencija stvari - IoT, 5G i AI koji rade zajedno, na različitim uređajima. Na CES-u u je kompanija objasnila kako napori u ovim centralnim tehnologijama omogućavaju inovacije u celokupnom portfoliju njenih proizvoda.

 Ujedinjavanjem aplikacije SmartThings i uvođenjem servera za čuvanje podataka na internetu za tu aplikaciju, sam SmartThings ekosistem je značajno porastao. Broj registrovanih korisnika SmartThings je porastao za 220%, a instalacija aplikacije je porasla za 61%. Broj partnera koji učestvuju u ovom ekosistemu porastao za 44%. Danas korisnici mogu da uživaju u ovoj aplikaciji na uređajima vrhunskih svetskih proizvođača, kao što su Amazon, Google, Bose, Sylvania i Plume.

 Samsung je iskoristio svoju lidersku ulogu u oblasti telekomunikacija da učini značajne korake ka isporučivanju 5G povezivanja korisnicima. Samsung je vlasnik najvećeg broja patenata, pri čemu je Evropskom institutu za standarde u telekomunikaciji, registrovao više od 2.500 patenata koji se odnose na 5G. Kompanija je omogućila i komercijalizaciju kućnih i mobilnih 5G mreža kod najvećih provajdera u SAD i kod sva tri provajdera mobilne telefonije u Koreji, dok se u Evropi i Aziji rade dodatni testovi. Samsung je takođe posvećen tome da u ruke svojih korisnika preda moć 5G povezivanja, sa prvim 5G pametnim telefonom koji će se pojaviti u prvoj polovini 2019. godine.

 Samsung smatra da je AI najkorisnija kada pomaže da se pojednostavi kompleksan svet. Kompanija je osnovala sedam globalnih centara za AI, te usvaja jedinstvenu tehnologiju u svoje proizvode i servise. Takođe, Samsung NEXT i Samsungov Centar za strategiju i inovacije investirali su u više od 20 start-ap kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom.

Bixby

Kompanija je najavila da će Bixby biti integrisan u QLED i premium televizore, kao i pametne kućne, pa i u mobilne uređaje, AI zvučnike i mnoge druge. Takođe, Bixby se širi i na nove platforme - Digital Cockpit i platformu za robotiku.

Uber, Ticketmaster i drugi koriste Bixby da bi unapredili inteligenciju svojih servisa. Samsung je najavio da se iHeartRadio priključio kao novi partner.

Ključne promene koje Samsung donosi u 2019. godini

Samsung je na CES-u 2019 predstavio niz novih inovacija koje pojednostavljuju svakodnevne zadatke te korisnicima nude personalizirano i jedinstveno iskustvo.

Nova vizija zabave – Samsung najpametniji i najsnažniji televizor

Samsung je predstavio svoj QLED 8K televizor od 98 inča - najveći do sada. Sa ugrađenim Quantum Processor 8K čipom, linija 8K uređaja za 2019. godinu donosi najbolji QLED kvalitet slike, dizajn, pametne funkcionalnosti u više dimenzija, u fantastičnoj 8K rezoluciji. Bez obzira da li korisnik gleda sadržaj kroz servis za direktnu reprodukciju sa interneta, set-top boks, HDMI, USB ili preko jednostavne duplikacije ekrana mobilnog telefona, Samsungova zaštićena AI tehnologija može da prepozna i unapredi bilo koji sadržaj, bez obzira na njegovu početnu rezoluciju, do skoro savršene 8K rezolucije.

Tokom 2019. godine, Samsungovi pametni televizori će ponuditi još više načina za pretraživanje sadržaja i još više kompatibilnosti sa povezanim uređajima. Sa unapređenim AI algoritmom koji koristi servise na koje je korisnik pretplaćen, njegove omiljene sadržaje i navike u gledanju TV programa, univerzalni vodič olakšava korisnicima da pronađu savršen izbor programa za sebe. Korisnici takođe mogu brzo i lako da pronađu i kontrolišu svoje omiljene sadržaje, samo svojim glasom, pomoću platforme Bixby i AI daljinskog upravljača, kao i da kontrolišu svoj Samsung TV uređaj preko Amazon Echo i Google Home platformi.

Takođe, Samsung će ponuditi podršku za iTunesMovies and TV shows i Apple AirPlay 2 servise na modelima Samsungovih pametnih televizora za 2019. godinu. Prvi put u ovoj industriji, nova aplikacija za iTunes Movies and TV Shows pojaviće se samo na Samsungovim pametnim TV uređajima u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 će biti dostupna u 190 zemalja širom sveta.

Dom:

Family Hub 2019 je intuitivniji i inteligentniji nego ikad do sad. Novi Family Board donosi potpuno redizajnirani prikaz koji omogućava članovima porodice da komuniciraju i dele uspomene na kreativnom prostoru, na prednjoj strani svog frižidera. Family Hub 2019 dozvoljava korisnicima da komuniciraju kako bi dobili odgovore na komplikovanja pitanja, unapred podesili temperaturu rerne, pretraživali recepte po internetu i čak pozvali Uber.

Nova veš mašina sa prednjim vratima, može da završi pranje veša za samo 30 minuta pomoću svoje SuperSpeed funkcije. Uz pomoć Bixby platforme, korisnici takođe mogu da kontrolišu njene pametne funkcije, kao što je dobijanje preporuka za program pranja veša, programiranje pranja, automatsko povezivanje ciklusa za sušenje veša na kraju programa za pranje veša ili praćenje korišćenja mašine.

Posao:

Samsung je predstavio seriju novih, inovativnih proizvoda koji kombinuju produktivnost i fleksibilnost kako bi korisnicima pomogli da svoje poslove obave na lakši način. Redizajnirani Notebook 9 Pro je izrađen prema potrebama modernih profesionalaca koji su stalno u pokretu, dok je Notebook Odyssey laptop za igranje igara, koji pokreće novi vrhunski grafički procesor NVIDIA® GeForce RTX™ serije 20, spreman i za rad i za igru. Space Monitor koristi svoj elegantni dizajn i funkcionalnost da korisnicima omogući da svoju pažnju usmere na ono što je na ekranu, a ne na ono što je oko njega. Njegovo jedinstveno rešenje koje štedi prostor, minimalističko, potpuno integrisano postolje koje se pričvršćuje za sto i omogućava da se monitor nagne i napred i nazad, oslobađa prostor na radnoj površini. Osim svojih estetskih prednosti, Samsung Space Monitor je monitor visokih performansi. Model dijagonale 27 inča nudi QHD rezoluciju za neverovatno detaljne, oštre slike, dok model od 32 inča reprodukuje sadržaj u 4K rezoluciji.

Povezanost u vožnji:

Samsung je takođe predstavio dostignuća koja se odnose na HARMAN, prikazavši inovacije u automobilskoj industriji. Digital Cockpit 2019, digitalna komandna tabla, donosi unapređeni doživljaj povezanog automobila koji je usmeren ka mogućnostima povezivanja, personalizaciji i bezbednosti.

Integracijom Bixby opcije za povezivanje automobila, vozači sada mogu sa udaljene lokacije da provere koliko goriva imaju u rezervoaru ili da podese temperaturu u autu pre nego što krenu. Pomoću kamera unutar komandne table, Digital Cockpit prepoznaje pojedinačne vozače i putnike i podešava lični prostor u autu u skladu sa tim - podešavajući ekran, visinu sedišta, osvetljenje i puštajući omiljene liste pesama. Putnici mogu da uživaju čak i u personalizovanim ekranima na zadnjim sedištima, i da se povežu na Samsung DeX unutar vozila kako bi završili posao dok putuju. Digital Cockpit 2019 takođe obezbeđuje bezbedniju vožnju zamenjujući retrovizore sistemom prikaza i rešenja na bazi kamera.

Sve ovo je moguće zahvaljujući Cellular-V2X tehnologiji koja uključuje stručnost Samsunga u oblasti rešenja za mobilne mreže sa tehnologijama iz industrije automobila. Sa Samsungovim C-V2X, automobili će moći da primaju i analiziraju informacije za bezbedniju i prijatniju vožnju.

Rešenja za uređaje

U kompaniji Samsung smatraju da današnja infrastruktura za veštačku inteligenciju mora da se razvija tako da može da radi sa inteligencijom na samom vrhu razvoja. Iz tog razloga, kompanija radi na tome da pokrene sveobuhvatan portfolio rešenja koja će oblikovati budućnost inteligentnih uređaja.

Samsungova mobilna memorija i procesori koji mogu da rade sa AI, uključujući nedavno predstavljenu Exynos Auto liniju, omogućiće bržu i efikasniju obradu podataka na samom uređaju. Istovremeno, napredna rešenja za memoriju ove kompanije će ispuniti rigorozne standarde za datacentre i preduzeća budućnosti, kojima će biti potrebno da izvršavaju veći broj kompleksnijih AI zadataka.

Platforma za robotiku

Samsung je zavirio u budućnost povezanog života, demonstrirajući najnovija dostignuća na platformama za robotiku, uključujući Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Samsung Bot Retail i Samsung GEMS. Među platformama za robotiku, Samsung je prvi put javno demonstrirao svoj Samsung Bot Care, koji pomaže korisnicima da upravljaju svojim svakodnevnim zdravstvenim rutinama.

 

 

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: Samsung