Beograd dobio pobednike takmičenja "Brzinom do zvezda"

Beograd dobio pobednike takmičenja "Brzinom do zvezda"

Autor: | 18/11/2019

0

Beograd je dobio šampione takmičenja „Brzinom do zvezda” koji realizuju Atletski Savez Srbije i Telenor. To su Andrej Nikolić iz osnovne škole „Lazar Savatić“ iz Zemuna i Dunja Popović iz OŠ „Veljko Dugošević“ sa Zvezdare.

Pred brojnom publikom u Štark areni u kojoj se u isto vreme odigrao i prvi Serbia Marathon, više od pet stotina dece sa 17 opštinskih takmičenja trčalo je na stazi dugoj 35 metara. Pored finala, Telenor je za posetioce pripremio poseban deo arene posvećen projektu „Brzinom do zvezda“ i revijalni program: trku mama sa bebama, trku za starije, za novinare, revijalne skokove u dalj, bacanje čunjeva, i mnoge druge.

„Danas smo dobili beogradske pobednike, ali tu nije kraj. U drugoj fazi projekta očekuju nas trke po ostalim delovima Srbije i veliko finale u junu 2020. godine. Zajednički cilj Atletskog saveza i Telenora je da što više dece podstaknemo da se bave atletikom i sportskim načinom života, ali i da ih usmerimo na prave vrednosti“, izjavila je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja Telenora Srbije.

U projektu „Brzinom do zvezda“ tokom ove školske godine učestvovaće 400 škola i 120 hiljada dece iz svih delova Srbije uzrasta devet i 10 godina, a Atletski Savez Srbije i Telenor potpisali su ugovor o generalnom sponzorstvu za naredne tri godine.

Hellomagazin.rs Promo