Katarina i Milan Gromilić: Zimska idila sa ćerkama ispred ekrana kućnog bisokopa

Katarina i Milan Gromilić: Zimska idila sa ćerkama ispred ekrana kućnog bisokopa

Autor: | 26/11/2019

0

Popularni baletski i bračni par Katarina i Milan Gromilić porodične trenutke najradije provodi u dnevnom boravku, gde se sa ćerkama Larom, Hanom i Mašom igraju, đuskaju, razgovaraju... Ranije su praktikovali da omiljene filmove gledaju na velikom platnu, ali kada zahladni, prednost daju kućnom bioskopu ispred kojeg se okupe i uživaju u toplini svog doma.

Imajući u vidu da je u kući Gromilića Milan u manjini, da li mu njegove dame od jutra ugađaju, pripremajući doručak i kafu, ili je on taj koji se trudi da njima ugodi? Kako vam, zapravo, počinje dan?

Milan: U našem domu se veoma razlikuju jutra tokom radne nedelje i ona u vreme vikenda. Radnim danima se sve odvija prilično užurbano. Budimo se, spremamo doručak i kreće dinamika - jedno dete ide u baletsku školu, drugo vozimo u muzičku ili osnovnu, a treće u vrtić. Katarina ne izlazi iz kuće dok ne popije kafu, a ja mogu da je popijem i kasnije, u pozorištu, pre probe i vežbi. Vikendi su potpuno drugačiji. Lara i Hana nas često iznenade doručkom i kaficom, što uvek bude prelepo i svaki put se raznežimo. Dešava se i da jedna drugoj serviraju doručak.

Oboje ste umetnici, samim tim i estete. Odnosi li se to i na enterijer doma? Koliko ste bili kreativni kada ste opremali stan?

Katarina: Jedva smo čekali da se uselimo u sopstveni stan s obzirom na to da smo niz godina bili podstanari. Što se tiče uređenja doma, vrlo smo specifični. To je razlog što ga još nismo sredili u potpunosti iako smo se uselili pre dve godine. Teško se dogovaramo sa dizajnerima enterijera, pa smo sve preuzeli na sebe. Tu nastaje problem, jer ni nas dvoje često ne možemo da se usaglasimo. Milan voli unikatne komade i detalje, dok sam ja više za modernu varijantu.

Kako to izgleda u praksi?

Milan: Katarini se sviđaju zavese i draperije, a meni rolo-zavese. Ono što je sigurno je da sam ja zadužen za tehniku, media-zid, rasvetu i kuhinju. Tome se uvek u potpunosti predam i pre kupovine izvršim detaljno istraživanje, kako bih dobio proizvod koji će u sebi spojiti vrhunsku estetiku, ali i besprekorne performanse. Najbolji primer za to je „The Frame“ televizor, koji sam ukombinovao sa „HW-Q80R soundbarom“, kako bi i slika i zvuk bili savršeni. Pored toga, umetnički režim, zahvaljujući kome se ovaj televizor, kada je isključen, pretvara u sliku, dodatno ulepšava naš dom.

Katarina: Ja se pitam za sve ostalo: nameštaj, detalje i komade u dnevnom boravku, a naročito uživam u opremanju dečjih soba. Dosta se rukovodim feng-šui principima, što ume da bude veoma zahtevno.

Po prirodi posla često ste van kuće, nekad i na višednevnim turnejama. To je, verovatno, razlog više da svaki slobodan trenutak provedete u ušukanosti doma.

Katarina: Baš tako. Uživamo kad smo svi na okupu. Dnevni boravak je definitivno centar stana. Obožavamo da razgovaramo, da se igramo, đuskamo, gledamo filmove zajedno. Ti trenuci su najlepši.

Oboje se bavite umetnošću koja je istovremeno audio i vizuelna. Da li su vam muzika i predstave u startu bile dodirne tačke?

Milan: Spojilo nas je pozorište. Tamo smo se, pre mnogo godina, upoznali i zaljubili radeći na jednom komadu. Ples, muzika i pozorište - to je nezaobilazni deo nas i našeg života.

Ko je „gazda“ daljinskog upravljača?

Milan: Definitivno deca. (smeh)

Katarina: Maša je opčinjena „Mašom i medom“, Lara i Hana Diznijevim crtaćima, a nas dvoje smo filmofili koji baš i nemaju mnogo vremena za tu vrstu razonode. Međutim, uvek zaređamo sa gledanjem filmova oko novogodišnjih praznika, a i tokom leta. Ranije smo obožavali da ih gledamo na velikom platnu, ali sada smo u kući uz „The Frame“ i „soundbar“ napravili naš mali bioskop, rezervisan za trenutke odmora i uživanja.

Koliku ulogu igra muzika u vašem domu, budući da je direktno povezana sa plesom? Da li imate neku pesmu ili izvođača koji zauzima posebno mesto u porodici?

Milan: Naša pesma je „Moj svet, čaroban i lep“, a ima još nekoliko koje volimo. Kada nam dođu prijatelji, uglavnom je na repertoaru neki lep džez. Lara obožava Lejdi Gagu i mogla bi da je sluša bez prestanka. Deca sviraju klavir, pa i njihovo vežbanje spada u naše slušanje muzike. (smeh)

Bliži se vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Kako u tom periodu izgleda vaš dom?

- To je najlepši period godine, jer se tada deca najviše raduju, a i mi sa njima. Dnevni boravak je okićen, sve sija i daje našem domu potpuno drugačiji izgled.

 

 

 

Eva Čubrović Promo
Tagovi: Samsung