Supernova optički internet – tvoj nevidljivi prijatelj!

Supernova optički internet – tvoj nevidljivi prijatelj!

23/06/2020

0

Svetska epidemija izazvana korona virusom zaustavila je svet na nekoliko meseci, a prilagođavanje ovoj situaciji dovelo je do kreiranja novih načina za obavljanje posla i održavanje međuljudskih odnosa. Vreme koje smo proveli u izolaciji pokazalo nam je i koliki značaj u našim životima imaju porodica i prijatelji i stalna komunikacija sa njima. U okolnostima u kojima socijalni kontakt nije bio moguć, internet je postao naš najveći saveznik u borbi sa samoizolacijom, fizičkom distancom i boravkom u zatvorenom prostoru. Zapravo, mnogo više od saveznika – internet se pokazao kao naš nevidljivi prijatelj koji nam se našao kada nam je najviše trebalo!

Kao nikada do sada, uslovi pandemije pokazali su koliko važno mesto internet zauzima u životima svih ljudi, a zahvaljujući porukama, video pozivima i svim ostalim sadržajima, uspeli smo da razmenimo neophodne informacije, održimo kontakte sa prijateljima, obavljamo posao od kuće i ispunimo slobodno vreme.

Imajući sve ovo u vidu, ne čudi podatak da se upotreba interneta u prethodnom periodu upetostručila, a operatori su bili na izazovnom zadatku - odgovoriti na povećane potrebe korisnika i održati maksimalan kvalitet usluge.

Kablovski operator Supernova bez poteškoća je odgovorio na ovaj zahtev, zbog velikih ulaganja u optičku mrežu i pre početka epidemije. Optika Supernove pokazala se kao pouzdan način da svi članovi domaćinstva bez problema koriste brzu i stabilnu internet uslugu. Rad od kuće, surfovanje, korišćenje društvenih mreža ili gledanje različitih sadržaja na striming servisima, bez „kočenja“ snimka i zamrzavanja slike, omogućili su da korisnici ovog operatora period izolacije provedu sadržajno i kvalitetno.

Optička infrastruktura obezbeđuje najstabilniji internet, jer se signal ne prekida, dok se brzina kreće i do hiljadu megabita u sekundi za download i više od sto megabita za upload. Ovo zapravo znači da svi ukućani mogu u isto vreme i na svoj način da koriste internet, a da jedni drugima nisu smetnja i prepreka.

Budući da se optička mreža nalazi ispod zemlje, otporna je na sve spoljnje vremenske uticaje, od velikog minusa do plusa, a optička vlakna su potpuno providna, pa ne narušavaju enterijer i jednostavna su za instalaciju. Zbog svega navedenog, optika je postala must have, jer odgovara na najrazličitije potrebe u trenutku kada je život bez interneta gotovo nezamisliv.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/Teodora Vuković Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti