Kada je fudbal u pitanju, prava igra odvija se van terena

Kada je fudbal u pitanju, prava igra odvija se van terena

Autor: | 02/10/2020

0

Početak snimanja igrane serije i filma „Zlatni dečko“, novog projekta kompanije Telekom Srbija koji će predstaviti svet fudbala „iza kulisa“, najavljen je danas u prostorijama OFK Beograd. Kreiranje ovog originalnog ostvarenja, pored Telekoma Srbija, podržali su i Filmski centar Srbije, kao i vodeća evropska producentska kuća Beta Film iz Nemačke.

„Zlatni dečko“ je delo scenarista Alekse Ršumovića i Vuka Ršumovića, koji pod rediteljskom palicom Ognjena Jankovića pričaju priču o mladom fudbaleru, problematičnog temperamenta i velikog talenta koji od rane mladosti postaje meta različitih interesa. Ova zahtevna uloga poverena je Denisu Muriću, glumcu koji ima sve veću naklonost gledalaca, ali i reditelja i producenata. Uz glavnog junaka, glumačku postavu čine i Igor Benčina, Tihomir Stanić, Petar Strugar, Alisa Radaković, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović i drugi.

„Kroz mnogobrojne projekte koji se realizuju u saradnji sa vodećim domaćim i inostranim produkcijama, Telekom Srbija nastoji da kreira najbolju i najkvalitetniju ponudu filmskog i televizijskog sadržaja za gledaoce u Srbiji i regionu. Svoju lidersku poziciju na tržištu nastavićemo da ojačavamo i da u saradnji sa najboljima iz ove branše pokrećemo projekte koji pomeraju granice do sada viđenog”, izjavio je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Nebojša Taraba, predstavnik Beta Filma, koji je tom prilikom izjavio: „Beta film je jedan od vodećih svetskih produkcijskih i distribucijskih kompanija, sa sedištem u Nemačkoj i predstavništvima širom sveta. Prepoznali smo kvalitet i potencijal projekta, te je „Zlatni dečko“ dobio nešto što se ne dobija na početku produkcije. Sa distribucijom u preko 160 zemalja gde Beta ima svoje kanale, ovo će biti prva srpska serija koja će dobiti globalnu distribuciju.“

Radnja koja je smeštana izvan fudbalskog terena izazvaće posebnu pažnju gledalaca, jer daje priliku da se svet profesionalnog sporta upozna „iznutra”. Na ovaj način, priča otvara vrata iza kojih možemo da vidimo naličije fudbala – novac, moć, trgovinu uticajem, kriminal. U svojoj suštini, ova tema nam donosi uvid u svet modernog ropstva koje se ogleda u odnosu klubova, menadžera, roditelja i fudbalera. Snimanje serije i filma trajaće do 4. decembra, a ekipa će većinu scena snimiti na teritoriji Beograda.

„Želim da se zahvalim Telekomu Srbija koji je prepoznao naš projekat pre svih, kao i Nebojši i Beta filmu sa kojima već kreativno sarađujemo na seriji. Moram reći da sam presrećan saradnjom sa ove dve kompanije jer smo dobili šansu da napravimo internacionalni uspeh“, izjavio je producent serije Uglješa Jokić.

Zanimljiv scenario ne bi mogao da bude pretočen u uspešan projekat da nema velikog broja najrazličitijih sporednih likova koji su upleteni u „fudbalsku  mrežu“ života glavnog junaka. Svakog od njih pokreće sopstvena  motivacija, ali ih povezuje isti san o ličnoj slobodi.

„Velika je čast da se nađemo u Telekomovom jatu i da imamo priliku da Beta film „baci oko“ na nas i na tome smo stvarno svi veoma zahvalni. Ponosan sam na fantastičnu podelu i ekipu glumaca, tu je i moj kolega Vuk Ršumović koji je umnogome zaslužan što se ovo dogodilo. Bilo je teško izboriti se sa pričom koja je inspirisana istinitim događajima. Ovo je univerzalna priča jer se na svim meridijanima planete gde se igra fudbal vodi identična borba, a mi stavljamo akcenat i fokus na mladog fudbalera koji pokušava da odoli surovoj stvarnosti i izbori se za svoju slobodu“, izjavio je reditelj Ognjen Janković.

Serija „Zlatni dečko“ emitovaće se na kanalu Superstar TV koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo