Kvart koji ima sve: Predstavljamo 10 stvari koje ne smete propustiti u Belgrade Waterfront-u

Kvart koji ima sve: Predstavljamo 10 stvari koje ne smete propustiti u Belgrade Waterfront-u

Autor: | 17/11/2020

0

Najuzbudljiviji urbanistički projekat u zemlji pruža bezbroj mogućnosti za provođenje slobodnog vremena, a to je razlog zbog kojeg ćete već danas poželeti da se spustite na reku. Belgrade Waterfront pravo je mesto za one koji vole zabavna i kulturna dešavanja, vrhunske restorane, umetnost, romantične šetnje, šoping, sport – dakle, za sve. U nastavku je mali vodič sa najboljim atrakcijama koje ne smete propustiti u centralnom prestoničkom kvartu.

Od lagane šetnje do zabavnih dešavanja – obavezno posetite Sava Promenadu

Obavezna polazna tačka za otkrivanje novog centra grada jeste Sava Promenada. Ovo šetalište dugo je 1,8 kilometara i zato vam predlažemo da napravite biciklističku turu ili jednostavno prošetate pored reke uz usputnu pauzu za osveženje u nekom od kafića sa pogledom na reku. Takođe, ukoliko tragate za zabavnim gradskim dešavanjima, na pravom ste mestu! Na Sava Promenadi se tokom cele godine održavaju brojni kulturni, sportski i muzički događaji.

Trenirajte u najlepšem parku u gradu

Već u ranim jutarnjim časovima krenite ka Savskom parku – jednom od najvećih beogradskih parkova. Ovde možete da džogirate, odradite omiljenu seriju vežbi ili jogu na travi. Ukoliko ste ljubitelj kolektivnih sportova, odigrajte partiju basketa na moderno dizajniranom terenu. A ako Vam se dom nalazi u najnovijoj stambenoj zgradi Belgrade Waterfront-a, BW Quartetu, Savski park će vam biti bukvalno ispred praga.

Istražite nove, egzotične ukuse

Ukoliko želite da uživate u dobroj hrani i jedinstvenoj atmosferi, predlažemo neke od sledećih opcija: autentične azijske specijalitete čuvenog Buddha Bar-a, internacionalnu kuhinju Red Queen ili Savanova restorana, ili fine dining užitak u poznatom Salonu 1905. Ukoliko ste ipak za nešto ležerniju varijantu, obavezno svratite do popularnih kamiončića sa hranom na Sava Promenadi i probajte njihove burgere, paste ili palačinke.

Otkrijte pravo značenje fraze „kafa s pogledom“ 

Popularne terase na Sava Promenadi pružaju vam mogućnost da se spustite tik iznad reke i doživite pogled o kojem svi pričaju. Naša preporuka je da pre toga pokupite kafu iz Kafeterije, jer se tamo zrna kafe melju i prže baš pred samu konzumaciju. Odabrati jednu od bar 15 jedinstvenih vrsta kafa koje dolaze sa svih strana sveta jeste ozbiljan zadatak, ali evo malog saveta - odlučite se za onu najveću, jer će posmatranje ovog zalaska potrajati.

Saznajte gde je najbolji šoping u gradu

Apsolutno nezaobilazna stanica u Belgrade Waterfront-u je Galerija Belgrade, koja će vas fascinirati ne samo svojom veličinom, već i jedinstvenim dizajnom, lokacijom na obali reke i obiljem dnevne svetlosti koja dopire kroz transparentni krov. U Galeriji vas čekaju najnovije modne kolekcije, neki od najpopularnijih prestoničkih restorana, najveći Cineplexx u gradu i… nećemo vam baš sve otkriti, već prepuštamo vama da sami zavirite u jedan od najuzbudljivijih projekata na obali Save.

Prepustite se umetnosti

Na Sava Promenadi možete pogledati izložbe na otvorenom ili zaviriti u galerijski prostor BW Experience u kojem se smenjuju postavke domaćih umetnika u okviru kvART Belgrade Waterfront inicijative. Takođe, po završetku konkursa „Postani deo kvART-a“, na različitim lokacijama unutar Belgrade Waterfront-a biće postavljene umetničke instalacije i mobilijari, odabrani u okviru najvećeg umetničkog konkursa u regionu.

Probudite dete u sebi 

Parkovi Belgrade Waterfront-a su dokaz da se u svakom od nas krije dete koje samo čeka da se nađe u pravom ambijentu. Zbog inovativnih sprava za igranje u Savskom parku, prvih te vrste u Srbiji, i roditelji traže svojih „još 5 minuta“. Još jedno posebno osmišljeno područje za igru jeste i Sava Play, gde ćete pronaći zanimacije za decu, ali i za odrasle, a obavezno posetite i popularne pop-up restorane smeštene tik uz igralište – za brzu užinu, omiljeni sladoled ili šejk.

Veče rezervišite za najbolji provod u gradu

Nakon radne nedelje, popodnevni matine ili cocktail night je sve što vam treba! Ipak, ne morate čekati petak jer na nekim mestima vikend počinje već u četvrtak. Zato trk u Diverziju! Tamo za vas spremaju najraznovrsnije koktele, muziku puštaju najpopularniji DJ-evi u gradu, a nećete želeti da propustite ni male slane i slatke zalogaje koji će vam dati dodatnu dozu energije za celovečernji provod u uzbudljivoj barskoj atmosferi.

Posvetite se sebi uz male beauty rituale

Istinski hedonisti znaju da je, makar jednom nedeljno, potrebno da odvojite dan samo za sebe. Priuštite sebi neki od luksuznih beauty tretmana ili masažu uz premium brendove u Elegance Beauty Spa salonu, u okviru zgrade BW Residences, gde ćete otkriti novi doživljaj istančane estetike i kvalitetne usluge. Ukoliko je vreme da promenite i frizuru, usput svratite do Hairlovers frizerskog salona, gde će vas dočekati vrhunski tim profesionalaca i inspirisati vas da budete još kreativniji u promeni stajlinga.

Otkrijte novo mesto susreta u srcu prestonice

Uskoro ćete imati priliku da istražite još jedno novo mesto u okviru Belgrade Waterfront-a – Savski trg. Kada kažemo „istražite“, to zaista i mislimo, jer se prostire na neverovatnih 12.000 kvadratnih metara. Zdanje nekadašnje železničke stanice, bujno zelenilo novog gradskog mesta okupljanja ili 23 metra visok spomenik Stefanu Nemanji biće prava uvertira za kulturne sadržaje sa kojima ćete se susresti šetajući ulicama Belgrade Waterfront-a.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo