Yettel: Cilj je milion recikliranih mobilnih uređaja do 2025. godine

Yettel: Cilj je milion recikliranih mobilnih uređaja do 2025. godine

Autor: | 07/07/2022

0

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog programa reciklaže mobilnih telefona, Yettel proširuje program i na druge elektronske uređaje. Svi zainteresovani građani, bez obzira da li su Yettel korisnici ili ne, pored mobilnih telefona, mogu da recikliraju laptopove, rutere, tablete, modeme i pametne satove. 

- Do sada smo sa našim korisnicima reciklirali više od 250 hiljada telefona. Sada idemo korak dalje i proširujemo program i na druge uređaje. Postavili smo ambiciozan cilj da recikliramo najmanje milion mobilnih uređaja do 2025. godine. Pozivamo sugrađane da nam u tome pomognu, i da elektronski otpad koji stvaramo bezbedno odložimo i recikliramo - rekao je Saša Filipović, komercijalni direktor u Yettelu.  

Yettel Promo

 

Prema podacima portala Statista, godišnje se u svetu proda oko 1.5 milijardi mobilnih telefona*, dok GSMA istraživanje pokazuje da 86 odsto evropskog stanovništva koristi usluge mobilne telefonije.** Većina ljudi koristi jedan mobilni telefon 18 meseci, iako uređaji mogu da traju i duže.*** Recikliranjem samo jednog mobilnog telefona uštedi se dovoljno energije za napajanje laptopa čak 44 sata.****

Od početka akcije u aprilu 2020, reciklažom 250 hiljada mobilnih telefona, Yettel je odložio 17 tona elektronskog otpada, što omogućava da se 5100 grama zlata, 2380 grama platine i paladijuma i 2380 kilograma bakra ponovo upotrebi. U novoj akciji, tokom jula i avgusta, za svaki reciklirani uređaj, korisnici dobijaju popust u iznosu od 10 hiljada dinara, koji u narednih 30 dana mogu da iskoriste za kupovinu novog telefona, pametnog sata i dodatne opreme. Uređaji se mogu predati u svakoj od 125 Yettel prodavnica širom Srbije.

Yettel Promo

 

Osim programa reciklaže uređaja, Yettel sprovodi i druge ekološke inicijative, poput upotrebe papirnih kesa i izdavanja elektronskih računa korisnicima, reciklaže otpada u upravnoj zgradi i upotrebe struje dobijene iz obnovljivih izvora energije. 

Nedavno je potpisan trogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu sa Gorskom službom spasavanja, kako bi se povećala bezbednost svih planinara i rekreativaca. Cilj je da se građanima pruži adekvatna podrška, bilo da je reč o nekoj vanrednoj situaciji, bilo o boravku napolju. 

O Yettelu

Yettel je novi telekomunikacioni brend PPF Telekom Grupe, predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. Pruža digitalne usluge i povezanost, sa fokusom na korisnike i jednostavnom misijom: pomoći im da pronađu svoj balans. 

Yettel, deo PPF Telekom Grupe, ima skoro tri miliona korisnika u Srbiji i do marta 2022. godine poslovao je pod imenom Telenor Srbija. Kompanija je prisutna na tržištu od 2006. godine i trenutno zapošljava više od 1550 ljudi. Ima bogatu ponudu digitalnih i fiksnih usluga, mobilne i dodatne opreme na više od 130 prodajnih mesta širom zemlje.  

Yettel pokriva celu teritoriju Srbije brzim i pouzdanim internetom, pružajući superiorno korisničko iskustvo. Prvi je operator koji je pokrenuo 5G testno okruženje u Srbiji. Yettel nudi kreativna, inovativna i jednostavna rešenja za korisnike na mobilnom i fiksnom tržištu, a 2021. godine lansiran je Hipernet sa najboljim internetom i digitalnom televizijom za celo domaćinstvo. 

Za više informacija, posetite www.yettel.rs.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti