Barbara Mimović predstavlja showroom B'AMI, jedinstveni koncept mode, umetnosti i dizajna

Barbara Mimović predstavlja showroom B'AMI, jedinstveni koncept mode, umetnosti i dizajna

Autor: | 27/06/2022

0

U Beograd je konačno stigao B'AMI, pisalo je u pozivnici koju smo dobili sredinom maja. Ubrzo smo saznali da je reč o kreativnom konceptu koji objedinjuje modu, dizajn enterijera, umetnost i događaje. Pomenuto je da je vreme da upoznamo autentične komade iz modne kolekcije Barbara Suits, kao i trendseterski nameštaj sa potpisom MiVu Design studija. No, da bi se makar delimično razumela ova nesvakidašnja umetničko-poslovna priča, potrebno je doći u Karađorđevu 23 i upoznati harizmatičnu Barbaru Mimović. Odmah će vas osvojiti prefinjenošću, ženstvenošću i elegancijom, a kada popričate sa njom, shvatićete da odavno niste sreli tako svestranu osobu. Dok nagoveštava šta sve namerava da uradi sigurni ste da je realizacija tih zamisli samo pitanje trenutka, a njen dosadašnji put jednako je zanimljiv kao i planovi. Rođena je u Sloveniji, obišla je dobar deo sveta, živela je u Londonu i Dubaiju. Diplomirala je ekonomiju i modni dizajn. No, krenimo redom.

Ivan Pantić

 

‒ Još dok sam studirala ekonomiju znala sam da želim nešto što će mi pružiti mogućnost da razvijem svoju kreativnost. U tom periodu provela sam pola godine u Danskoj, što je za mene bilo veoma važno jer sam se prvi put našla u situaciji da se sama snalazim u drugoj državi, a dobila sam i priliku da upoznam nove ljude, novu kulturu i navike. Poredila sam njihove i naše poglede na život i životni stil. Razmišljala sam kako ono što mi se dopada u njihovoj kulturi može da se unese u našu. Kada sam diplomirala ekonomiju, otišla sam u London i tamo završila Condé Nast College of Fashion&Design. No, pre nego što sam krenula u Britaniju, tada poznati slovenački modni brend „Mura“ raspisao je konkurs na koji sam se javila. Kod njih sam napravila prvi prototip sakoa kome se menjaju kragne.

Može li se reći da je upravo sako sa tri kragne „core product“ vašeg brenda?

‒ Godinama sam ga razvijala, a dopada mi se što upravo tom promenom kragne žena može da se igra. To je kao kada zahvaljujući nekom komadu nakita počnete da se osećate drugačije. Blejzer se prodaje sa tri kragne, jedna je od materijala od koga je i on, druga od kože, treća sa perlama, ali imate mogućnost da izaberete i dodatne, sa različitim detaljima, koje će ispričati vašu priču.

Ivan Pantić

 

Šta je bilo presudno da Barbara Suits zaživi u Beogradu?

‒ Od malih nogu sam obilazila Beograd. Kasnije, kada su uspostavljeni direktni letovi iz Dubaija, provodila sam ovde dosta vremena. Beograd ima dušu. Uvek sam se prijatno osećala, pa sam poželela da baš u ovom gradu razvijem brend. Budući da su mi podjednako važni estetika i druženje, zamislila sam mesto na kome se neće prodavati samo moji modeli, već će razni ljudi moći da pronađu nešto što će ih radovati. Ideja mi je bila da objedinim čari različitih metropola – od pariskog šika do italijanskog umeća življenja. Istovremeno sam želela da se tu organizuju eventi, ali posebni i sofisticirani. Razmišljajući o tom mestu, setila sam se mog druga Miloša Vujičića, vlasnika MiVu studija, sa kojim sam svojevremeno radila na jednom projektu. On se bavi enterijerom i dizajnom, što se savršeno slaže sa mojom modnom pričom.

I tako je nastao B'AMI.

‒ B je naravno od Barbara, a „ami“ je „prijatelj“ na francuskom. Poruka je da showroom čine Barbara i prijatelji.

Ivan Pantić

 

U jednom od komentara koji se mogu čuti o vašim kreacijama piše da se „žena u njima oseća nežno i jako“, a drugi kaže: „Bez obzira na to da li neka dama nosi vašu haljinu, suknju, sako, pantalone, dugi kaput („abaya“) ili top, osećaće se jedinstveno“. Šta vaše modele čini tako posebnim?

‒ Detalji, detalji, detalji. Svaki detalj ima svoje mesto, počev od francuske čipke do perli. Svako dugme je pažljivo birano baš za taj model. Koliko su mi važni krojevi, toliko mi je bitan kvalitet materijala, pa zato radim s prirodnim tkaninama, kao što su hladna vuna ili svila. Sve je „custommade“, svaki detalj je ručno ušiven.

Ivan Pantić

 

Ako sutra dođemo u B'AMI, šta još možemo da kupimo osim vaših kreacija?

‒ Umetnička dela, sofe, stolove, lampe, kredence. Tu su Brajak Vitberg, „Visconti Fine Art“, “Medini”, „Urban Atrik“, „Stajič sofe“, „Laura kuća dizajna“, „MiVu“ studio... Kod nas mogu da se organizuju fotografisanja, eventi zatvorenog tipa, a postoji i niz drugih oblika saradnje, koje ćemo ponuditi različitim brendovima.

Ivan Pantić

 

Instagram @barbara_suit, @Bami_showroom, @Mivu.design.studio

www.barbarasuits.com, www. bami-showroom.com

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti