KOLIKO KORAKA DNEVNO PREĐE JEDAN FOTOGRAF?

KOLIKO KORAKA DNEVNO PREĐE JEDAN FOTOGRAF?

Autor: | 31/12/2021

0

Dušan Petrović, jedan od najpopularnijih domaćih fotografa, poznat po savršenim kadrovima, brojnim saradnjama i zgusnutom poslovnom rasporedu, za naš portal govorio je o svojoj ljubavi prema fotografiji i danu jednog uspešnog fotografa. Sa Dušanom smo razgovarali o trudu koji je potrebno uložiti i željama za novu 2022, a za koje želimo da mu se i ostvare.

Kada i kako se rodila vaša ljubav prema fotografiji i kada ste odlučili da će ona biti vaša profesija?

Moram da priznam da se ne sećam tačnog momenta kada sam rekao: E to je moj posao, time želim da se bavim! Nekako je sve išlo spontano i polako. U osnovnoj školi sam izrazio želju da imam fotoaparat, krenuo da fotografisem bukvalno sve i eto, tako je sve krenulo.

Promo

 

Da li možete izdvojiti neko snimanje ili projekat koji vam je ostao u najlepšem sećanju?

Pred svako snimanje i dan danas imam tremu i svaki put se pitam:“Jaooo hoću li ja znati danas da to uradim” što mi je negde i drago jer to znači da mi je do toga stalo! Trudim se da dam 100 posto sebe u svako snimanje i iz ovog ugla ne mogu da izvojim jedno koje je omiljeno.

Posao kojim se bavite je dinamičan, koliko koraka dnevno pređe jedan fotograf?

Zanimljivo je što ljudi koji ovo gledaju sa strane misle i često mi čak i govore moram priznati: “Blago tebi – ti samo dođeš tamo i škljocaš” a ne shvataju koliki trud i rad moraš da uložis u sve! Skoro sam baš podelio sa pratiocima na Instagramu, da me je pre neki dan novi Huawei GT 3 sat koji sam počeo da nosim, posle tipa 10 sati sedenja za kompjuterom dok sam editovao krenuo da podseća i da zvoni, i na njemu je pisalo “GET UP AND MOVE”. Volim tako nekad kroz šalu i tokom snimanja da izmerim preko njega puls i da vidim kako sam. :)

Promo

 

Razvili ste i svoju modnu Pozitif. Kome je ona namenjena i da li se uz kvalitetnu sportsku opremu “sve može”?

Pozitif je nešto što je krenulo sponatno još 2018. godine, i evo, s obzirom na moje obaveze, razvija se lepo, postepeno i polako. Nešto što mi je generalno cilj u 2022., pored bolje oragnizacije i više vremena za sebe, jeste definitivno i postizanje bolje fizičke spremnosti, a samim tim i neka sportska linija Pozitifa. Taman ću moći sa Huawei satom i Pozitif trenerkom da treniram kako treba! To će mi sigurno dati motivaciju!

Šta vam donosi Nova godina, koji poslovni izazovi su pred vama?

Ono što definitinvo i sigurno znam je to da jedva čekam da pobegnem u moj Kragujevac, da se provedem, dooobro naspavam i odmorim pa ćemo videti! Kao što sam rekao - težim boljoj organizaciji, vremenu za sebe, želim da više putujem - ukoliko cela situacija bude to dozvolila i da mi, eto, 2022. godine Huawei sat ne prikazuje da USTANEM I DA SE KREĆEM, nego da zaista samoinicijativno budem aktivniji.

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti